Loading...
 

Lansare de carte a prof.univ.dr. Dan Octavian Cepraga de la Universitatea de Studii din Padova

Published At: 10/11/2015 15:00 - (5496 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri,6 noiembrie 2015, ora 15.30, în cadrul lucrărilor Conferinței internaționale Hermeneutica documentului medieval. Concepte. Sensuri. Interpretări, a avut loc lansarea volumului Esperimenti italiani Studi sull’italianismo romeno dell’Ottocento aparținând profesorului univ. dr. Dan Octavian Cepraga (Università Degli Studi di Padova, Departimento di Studi Linguistici e Letterari). Volumul a fost prezentat de prof. univ. dr. Sorin Șipoș, prof. univ. dr. Roberto Scagno, prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga.

Lansări de carte ale prof.univ.dr. Sandu Frunză de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Published At: 10/11/2015 14:37 - (6651 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 6 noiembrie 2015, ora 12, în cadrul lucrărilor Conferinței internaționale Hermeneutica documentului medieval. Concepte. Sensuri. Interpretări, a avut loc lansarea volumului Fundamentalismul religios și noul conflict al ideologiilor, aparținând profesorului univ. dr. Sandu Frunză (Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării). Volumul a fost prezentat de: prof. univ. dr. Ioan Horga, Ioan Hosu, prof. univ. dr. Sandu Frunză, prof. univ. dr. Sorin Șipoș.

Ziua Internaţională a Fizicii Medicale la Universitatea din Oradea

Published At: 10/11/2015 09:25 - (4393 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 5 noiembrie 2015, a avut loc la Biblioteca Universității din Oradea, manifestarea organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Fizicii Medicale, care a întrunit pentru al treilea an consecutiv atât cadre didactice și medicale, cât și studenți și elevi interesați de noutățile din acest domeniu interdisciplinar. Evenimentul a fost organizat de către Departamentul de Fizică a Facultății de Științe din cadrul Universității din Oradea, sub egida Colegiului Fizicienilor Medicali din România și cu o sponsorizare venita din partea Spitalului Pelican din Oradea.

Încheiere proiect la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport ,,Facilitarea tranziției de la școală la viața activă a studenților și elevilor din domeniile Geografie și Educație Fizică și Sport”

Published At: 29/10/2015 09:29 - (5433 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Geografie, Turism și Sport din cadrul Universității din Oradea, în parteneriat cu Liceul cu program Sportiv ”Bihorul” Oradea, a organizat în data de 26 ocotmbrie 2015, conferința de încheiere a proiectului ,,Facilitarea tranziției de la școală la viața activă a studenților și elevilor din domeniile Geografie și Educație Fizică și Sport” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 - Axa 2 ”Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.1. ”Tranziția de la școală la viața activă”, Contract nr. POSDRU/161/2.1/G/133169.

Săptămâna Filmului Latino-American la Universitatea din Oradea

Published At: 26/10/2015 13:13 - (4556 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea a organizat în săptămâna 19-23 octombrie 2015 manifestarea culturală „Săptămâna Filmului Latino-American”, care s-a deschis cu difuzarea primului film, „Los insolitos peces gatos” („Uimitorii pești-pisică”), Mexic 2013, un film de familie regizat de Claudia Saint-Luce. Protagoniştii peliculei, care se întinde pe durata a 95 de minute, sunt Ximena Ayala, Lisa Owen, Sonia Franco, Wendy Guillen şi Andrea Ramirez Munoz. Acesta este un film în stil naturalist, cu personaje vii, care vorbeşte atât despre viaţă cât şi despre moarte cu o elocvenţă dezarmantă.

Conferință științifică la Școala Doctorală de Științe Inginerești. Prof.univ.dr.ing.habil.dr.h.c.mult. Ulrich L. Rohde & Prof.univ.dr.ing.habil. Ajay K. Poddar

Published At: 14/10/2015 14:22 - (5259 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 9 octombrie 2015 şi sâmbătă, 10 octombrie 2015, la Biblioteca Universitǎţii din Oradea a avut loc un eveniment organizat de Şcoala doctoralǎ de Ştiinţe inginereşti. La invitaţia rectorului Universităţii din Oradea, prof.univ.dr.ing.habil. Constantin Bungău, au participat specialişti de renume mondial: domnul prof.univ.dr.ing.habil. Dr.H.C.mult. Ulrich L. Rohde, profesor al Universităţii din Oradea, al Universiăţii Tehnice din Cottbus, Germania, al Universităţii din Florida, precum şi chairman al firmei Synergy Microwave New Jersey şi domnul profesor asociat al Universităţii din Oradea dr.ing.habil. Ajay K. Poddar, profesor al Universităţii Tehnice din Munchen, Germania şi al Don Bosco Institute Of Technology, Bombay, India, care este şi directorul ştiinţific al firmei Synergy Microwave New Jersey.

A început un nou an universitar

Published At: 01/10/2015 15:33 - (5087 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea şi-a deschis porţile joi, 1 octombrie 2015, ocazie cu care Sala Polivalentă a universităţii a devenit neîncăpătoare pentru sutele de studenţi şi părinţi care au asistat la festivitate. Peste 19000 de studenţi vor reveni la cursuri, din care 4739 sunt boboci la formele de învăţământ licenţă şi masterat. Ceremonia a fost deschisă de rectorul UO, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, care a urat studenţilor bun venit în anul universitar 2015 – 2016 şi i-a îndemnat: “implicaţi-vă în activităţile de voluntariat, în activităţile sociale specifice vârstei voastre, să vă bucuraţi de frumuseţea campusului şi a oraşului, să participaţi la viaţa culturală a acestuia atât în mediul virtual cât şi în cel real, beneficiaţi de burse, mobilităţi externe şi tabere studenţeşti pe care vi le oferă universitatea”.

Noaptea Cercetătorilor la a treia ediţie la Universitatea din Oradea

Published At: 28/09/2015 17:54 - (5442 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 25 septembrie 2015, de la ora 17, în Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea a început călătoria în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor, aflată la a treia ediţie. Astfel municipiul Oradea a fost încă o dată un important punct de reper pe harta europeană a cercetătorilor, evenimentul fiind organizat simultan în toate țările Uniunii Europene. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta în data de 25 a lunii, participanții din peste 300 de orașe europene au construit împreună harta științifică a Europei. Evenimentul a fost organizat la Oradea sub egida Uniunii Europene și sub patronajul Ministerului Educației şi Cercetării Ştiinţifice, de către echipa la nivel național Researchers4Humanity - Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport și organizatorul local Universitatea din Oradea.

Seminarul Internaţional de Biomateriale şi Medicină Regenerativă BIOREMED 2015, Oradea, Băile Felix, 16-19 septembrie 2015

Published At: 23/09/2015 09:48 - (7517 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 16-19 septembrie 2015, în Băile Felix, Oradea a avut loc Seminarul Internaţional de Biomateriale şi Medicină Regenerativă BIOREMED 2015, aflat sub egida Societăţii Române de Biomateriale în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie. Scopul acestei conferinţe,parte integrantă dintr-un şir de evenimente organizate anual de SRB, a fost de a reuni la acelaşi pupitru specialişti în domeniul ingineriei tisulare, a producerii şi testării biomaterialelor, precum şi clinicieni recunoscuţi prin expertiza lor în domeniul neurochirurgiei, ortopediei, implantologiei dentare, oftalmologiei, chirurgiei generale şi estetice, dar şi specialişti din aria ştiinţelor farmaceutice.

Spectacol extraordinar "Romania Festival Korea - 2015" cu Cheorwon Boys & Girls Choir. Nolsae

Published At: 28/07/2015 10:54 - (3620 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 23 iulie 2015, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu", a avut loc spectacolul extraordinar "România Festival Korea - 2015", cu participarea Ansamblului Vocal-Instrumental Cheorwon Boys & Girls Choir.Nolsae din Coreea de Sud. Organizatorii acestui eveniment au fost Facultatea de Arte din cadrul Universităţii din Oradea, în parteneriat cu ArtCor Viena (Director Dr.Theodore Coresi), Kiwanis Art Oradea, Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" şi Festivalul Internaţional de Muzică Coreeană în Oradea (Asist univ.asoc.Rethi Brigitta).

Decernare DHC, Simpozion Internaţional Ştiinţific Studenţesc şi lansare de carte la Protecţia Mediului cu ocazia Zilei Mediului

Published At: 21/07/2015 15:37 - (6832 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Protecția Mediului, prima facultate de profil din țară, prin Departamentul de Ingineria Mediului a organizat vineri, 5 iunie 2015, o serie de manifestări dedicate Zilei Mediului. Cu această ocazie a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului univ.dr.ing. Ioan Jelev, cercetător ştiinţific principal gradul I la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, respectiv la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, profesor la Universitatea din Oradea, fost ministru secretar de stat al Ministerului Mediului.

Istoricii lansează volumul "From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe" la UO

Published At: 17/07/2015 11:22 - (6658 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 16 iulie 2015, la Universitatea din Oradea a avut loc lansarea volumului “From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe“, (“De la periferie spre centru. Imaginea Europei la graniţa estică europeană”) apărut sub egida Academiei Române și a Centrului de Studii Transilvane și coordonat de prof.univ.dr. Sorin Şipoş, prof.univ.dr. Gabriel Moisa, prof.univ.dr. Dan Octavian Cepraga, prof.univ.dr. Mircea Brie și prof.univ.dr. Teodor Mateoc. Cartea reunește comunicările susținute în cadrul unei conferinţe internaţionale organizate în anul 2013 la Oradea de către Universitatea din Oradea, Universitatea din Padova şi Universitatea de Stat din Republica Moldova și face parte dintr-un proiect Jean Monnet câștigat de prof.univ.dr. Sorin Șipoș.

Spectacol al Facultăţii de Arte - Commedia Dell'Amore

Published At: 29/06/2015 11:00 - (5657 Reads)
Evenimente desfasurate

Spectacolul Clasei de Operă, susținut joi, 25 iunie 2015, pe scena Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” se înscrie în anvergura unui art-event studențesc de excepție, încadrându-se în suita de spectacole prin care Facultatea de Arte a Universității din Oradea celebrează 20 de ani de învățământ muzical universitar.

First PageFast PrevPage: 86/101Fast NextLast Page
175848586878897101
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

351 online users