Reprezentanții academici ai universităților partenere au lucrat împreună la definitivarea structurii și curriculumului programului comun de masterat. Universitatea din Oradea a fost reprezentată de prof. univ. dr. habil. Anca Dodescu, coordonator local EU GREEN. „Discuțiile s-au concentrat pe unicitatea programului, care să reflecte viziunea și angajamentul EU GREEN pentru sustenabilitate și dezvoltare economică în regiunile periferice cu nuanțe specifice fiecărui teritoriu și pe modulele și disciplinele de care răspunde fiecare universitate parteneră astfel încât fiecare să contribuie cu ce are mai bun la un program academic de impact înalt, trans-disciplinar și trans-național. De asemenea, au fost stabiliți pași următori pentru acreditarea programului”, a declarat prof. univ. dr. habil. Anca Dodescu, prorector al Universității din Oradea și coordonatorul programelor alianței la nivel de universitate.
Acest masterat comun EU GREEN este conceput pentru a oferi formare specializată destinată revitalizării zonelor rurale, transferând cunoștințe pentru a stimula ocuparea forței de muncă, inovația și diversificarea economică. „Noul program de master este inedit prin abordarea bazată pe specificul locului, integrând teme precum: sustenabilitatea teritorială, patrimoniul cultural, turismul, inovația tehnologică, leadership-ul comunitar și antreprenoriatul sustenabil sub umbrela unei educații incluzive și de înaltă calitate. Universitatea din Oradea coordonează modul de antreprenoriat sustenabil”, a precizat prof. univ. dr. habil. Anca Dodescu.
Participanții și-au declarat convingerea că rezultatele acestei întâlniri vor contribui la obținerea acreditării programului în cadrul ANECA (agenția spaniolă de evaluare a calității în învățământul superior), ca parte a angajamentului comun al EU GREEN de a oferi calificări recunoscute internațional, care să răspundă nevoilor societale și de mediu. „Dezvoltarea acestui program de masterat comun reprezintă încă un pas strategic care urmărește misiunea alianței de a promova dezvoltarea durabilă și inovația în regiunile europene, asigurându-se că învățământul superior contribuie semnificativ la construirea unor comunități rurale inteligente și reziliente”, mai spune, prorectorul Universității din Oradea.
Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea