La Évora, Universitatea din Oradea a fost reprezentată de o delegație formată din cinci persoane. Alături de rector, fiind prezenți, printre alții: prof. univ. dr. habil. Anca Dodescu, prorector și coordonatorul local EU GREEN, împreună cu conf. univ. dr. Alin Pop, cadru didactic implicat activ în componenta de inovare a EU GREEN. Din delegația orădeană a făcut parte și Răzvan Pătcaș, directorul Parcului Științific și Tehnologic Bihor, instituție care este parte integrantă a ecosistemului regional de cercetare și dezvoltare.
Cel mai important moment al întâlnirii de la Évora a fost parafarea Acordului Multilateral de Mobilitate EU GREEN, acord semnat de către toți rectorii universităților partenere. Documentul reiterează angajamentul comun pentru dezvoltarea mobilităților universitare în cadrul alianței EU GREEN, aceste mobilități urmând „să devină normă în educația, cercetarea și formarea profesională la nivel european”. Acordul Multilateral de Mobilitate EU GREEN afirmă, printre altele: recunoașterea mutuală automată a creditelor academice, diversificarea tipurilor de mobilitate (fizică, virtuală, mixtă), sprijinirea personalului academic și administrativ în vederea participării la aceste mobilități, precum și privilegierea incluziunii și sustenabilității ca principii de bază ale cooperării dintre universitățile membre. Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, consideră că: „Semnarea Acordului Multilateral de Mobilitate EU GREEN se va înscrie în istoria relațiilor academice ca un moment definitoriu pentru viitorul educației europene integrate. Participarea noastră la întâlnirea EU GREEN de la Évora subliniază, încă o dată, angajamentul ferm al Universității din Oradea față de valorile colaborării internaționale, inovării și mobilității universitare”.
De asemenea, cei prezenți au luat parte la sesiuni plenare, ateliere de lucru tematice și întâlniri bilaterale, în cadrul cărora au fost abordate teme precum: mobilitatea academică, internaționalizarea, cooperarea în cercetare și inovarea sustenabilă. „Toți cei prezenți au considerat ca fiind de o importanță deosebită colaborarea între parcurile științifice și mediul academic, fiind conturate oportunități concrete, proiecte comune și chiar o rețea de lucru formată din universitățile membre ale alianței EU GREEN”, relatează prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea. Prezența directorului Parcului Științific și Tehnologic Bihor, Răzvan Pătcaș, la întâlnirile dedicate inovării, evidențiază dorința Universității din Oradea de a consolida legătura dintre mediul academic și creatorii de tehnologii, în beneficiul dezvoltării regionale și al transferului de cunoaștere.
Nu în ultimul rând, coordonatorii locali ai EU GREEN, împreună cu liderii pachetelor de lucru, au lucrat intens în cadrul unor sesiuni dedicate pregătirii raportărilor intermediare destinate Comisiei Europene.
Echipa de Comunicare - Universitatea din Oradea