Loading...
 

Prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș a participat la conferința aniversară „Repere instituționale ale cercetării istorice românești de ieri și de azi”

Published At: 12/10/2021 12:22 - (1472 Reads)
Evenimente desfasurate

Directorul Școlii Doctorale de Istorie a Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, a participat la lucrările conferinței „Repere instituționale ale cercetării istorice românești de ieri și de azi”. Evenimentul face parte din seria de manifestări dedicate Zilelor Academice Clujene, desfășurate pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie 2021.

Putea să aleagă Viena sau Clujul, dar a decis să rămână la Universitatea din Oradea

Published At: 12/10/2021 11:08 - (1941 Reads)
Evenimente desfasurate

Ana Carina Niculaș, o speranță a flautului românesc, spune că „acasă contează!” La doar 19 ani, Ana Carina Niculaș este mai mult decât o tânără speranță a flautului. Studenta care a ales să își continue evoluția artistică la Universitatea din Oradea, sub îndrumarea lect. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu, de la Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, și-a confirmat deja talentul, prin bogata activitate competițională și artistică de până acum, dar și prin numeroasele premii de prestigiu obținute.

Absolvente ale Universității din Oradea pe podiumuri de modă din străinătate

Published At: 11/10/2021 11:10 - (1445 Reads)
Evenimente desfasurate

Lect. univ. dr. Olimpia Urdea, cadru didactic al Departamentului de Arte Vizuale, programul de studii Modă - Design Vestimentar, de la Facultatea de Arte a Universității din Oradea, este un nume deja consacrat în domeniul cercetărilor ce privesc utilizarea mătăsii în costumul tradițional și în industria modei. Ca urmare a acestui fapt, ea a fost cooptată în proiectul internațional „Drumul Mătăsii în Modă”.

Workshop: Inovație, Tech Transfer și IP pentru Dezvoltare de Produs

Published At: 11/10/2021 09:18 - (1150 Reads)
Evenimente desfasurate

Sub egida inițiativei DIH4Society, Hub de Inovare Digitală pentru Societate, proiect la care Universitatea din Oradea este punct de contact teritorial, iar prorectorul prof. univ. dr. Anca Dodescu este reprezentant teritorial, va avea loc workshop-ul: Inovație, Tech Transfer și IP pentru Dezvoltare de Produs.

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ MASS-MEDIA ÎN POSTCOMUNISM: MOȘTENIRE, EVOLUȚIE, TENDINȚE

Published At: 07/10/2021 14:44 - (1249 Reads)
Evenimente desfasurate

Ce-a de a VI-a ediție a seriei de conferințe internaționale, organizate sub titlul: „Mass-media în post comunism – moștenire, evoluție, tendințe, va avea loc în data de 15 octombrie 2021, numai în format on-line. De această dată profesori, profesioniști și cercetători din domeniul presei își propun să sondeze, „EVOLUȚIA MASS-MEDIA LOCALE ÎN POSTCOMUNISM, PROIECTE, ÎMPLINIRI, PERSPECTIVE”.

Prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu – coautor al studiului „Lumea copiilor”

Published At: 06/10/2021 12:47 - (1571 Reads)
Evenimente desfasurate

Cadru didactic al Departamentului Sociologie – Asistență Socială, al Facultății de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea, prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu este coautorul unei cercetări științifice internaționale care și-a propus să sondeze nivelul de satisfacție al copiilor cu privire la propria viață. Conform datelor din studiul „Lumea copiilor”, românii cu vârsta între 8 și 12 ani se declară, în mare, foarte mulțumiți de viața lor, de locuință, de familie și de prieteni.

Despre frumusețea și greutățile vieții de jurnalist - Școala de vară de jurnalism la UO

Published At: 30/09/2021 09:29 - (1646 Reads)
Evenimente desfasurate

În ultima decadă a lunii iulie, Universitatea din Oradea a organizat o serie de întâlniri adresate elevilor de liceu care se gândesc să urmeze în viitor cursurile acestei instituții de învățământ.

Această serie de întâlniri s-au desfășurat on-line între 19 iulie și 1 august, înscrierile s-au făcut în prima parte a lunii iulie, iar informațiile le-am primit în urma unor vizite făcute la clasa noastră de către domnul Florin Budea, referent de specialitate în cadrul Biroului de Comunicare al Universității din Oradea și prof.asociat,dr., la Departamentul de Jurnalism.

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hașdeu” din Lugoj descoperă Universitatea din Oradea

Published At: 28/09/2021 14:17 - (1427 Reads)
Evenimente desfasurate

Dacă ar exista noțiunea de turism școlar, Universitatea din Oradea ar fi înscrisă demult pe lista atracțiilor turistice ale municipiului. De această dată, a fost rândul elevilor lugojeni, de la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”, să vină în vizită la Universitatea din Oradea. Marți, 29 septembrie 2021, 36 de elevi, din clasele a XI-a și a XII-a, însoțiți de 5 profesori, au venit, din orașul lui Eftimie Murgu, să exploreze oportunitățile pe care le oferă instituția de învățământ superior de pe Crișul Repede.

Erasmus și prietenii săi - o studentă la Pedagogie, a organizat un „comitet de primire” pentru studenții străini care vin să învețe la Universitatea din Oradea

Published At: 28/09/2021 11:26 - (1631 Reads)
Evenimente desfasurate

Studentă, în anul II, la Pedagogia învățământului primar și preșcolar, Isabela Morar, s-a gândit cum le-ar putea face viața mai ușoară studenților Erasmus care vin la Universitatea din Oradea. Așa s-a născut programul „Buddy Student”, o inițiativă destinată bursierilor străini și nu numai.

First PageFast PrevPage: 54/103Fast NextLast Page
143525354555665103
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

151 online users