„Mergem în licee pentru putea răspunde la întrebările elevilor și pentru a personaliza informația. Le-am vorbit despre programele de licență de la Științe Politice și Jurnalism: în ce constă admiterea, care sunt materiile de studiu, despre locuri bugetate, burse și mobilități Erasmus în străinătate... Am insistat pe adaptarea programelor de studiu la noile cerințe ale pieței muncii și pe oportunitățile de carieră în domeniul științelor politice și mass-media”, spune conf. univ. dr. Gabriela Goudenhooft.
Celelalte cadre didactice le-au vorbit elevilor despre nevoia ca tot mai mulți tineri să fie implicați în viața politică, în schimbarea spre bine a societății, despre noile forme de comunicare și jurnalism, despre relevanța profesiilor pe care le vor avea și, nu în ultimul rând, despre importanța faptului că pot avea acces la educație de calitate la Universitatea din Oradea, aproape de casă, fără să cheltuiască sume uriașe pentru chirii în alte orașe universitare.
„Studenții de la Științe Politice și Jurnalism se implică în campania de promovare a admiterii, pentru a împărtăși colegilor din licee, experiența lor, pentru a el vorbi despre sprijinul de care se bucură în activitățile lor, din partea profesorilor și a staff-ului administrativ, despre internshipuri și stagii de practică, despre mobilitățile Erasmus, eu însămi fiind beneficiara unei astfel de burse”, spune Antonia Szabo, studentă în anul II.
Conf. univ. dr. Gabriela Goudenhooft afirmă că urmează și alte întâlniri cu liceeni din Oradea, din județ și din județele învecinate. Vor avea loc chiar și întâlniri on-line de promovare a celor două specializări, activități în care vor fi implicați mai mulți profesori și studenți din cadrul celor două departamente ale Facultății de Istorie Relații Internaționale Științe Politice și Științele Comunicării a Universității din Oradea.
„Admiterea din iulie se apropie cu pași repezi și așteptăm elevii să se înscrie la Științe politice și Jurnalism”, încheie conf. univ. dr. Gabriela Goudenhooft.
Biroul Comunicare