Enformation are ca obiect de activitate asigurarea accesului comunității științifice din România la resurse electronice științifice, baze de date/platforme de reviste științifice în text integral și baze de date bibliografice și bibliometrice, în scopul susținerii cercetării, inovării și stimulării producției științifice la nivel național.
La deschiderea workshop-ului, doamna prorector pentru Managementul Cercetării, prof. univ. dr. Sanda Monica Filip, a subliniat importanța publicării științifice ca instrument esențial pentru vizibilitatea și dezvoltarea cercetării. La organizarea evenimentului au mai participat și dr. Dan Noje, membru al Task Force-ului EU GREEN, respectiv Titus Bădic, coordonatorul Compartimentului E-Biblioteca UO. Speakeri: prof. univ. dr. Angela Repanovici – Universitatea Transilvania din Brașov, conf. univ. dr. Cosmin Mihai Vesa – Universitatea din Oradea, delegat al Consiliului CDI.
Workshop-ul a abordat teme esențiale pentru cei interesați de publicarea în reviste științifice și jurnale internaționale de prestigiu, incluzând:
1. Oportunități de publicare cu o editură internațională de prestigiu (ebooks)
- Creșterea vizibilității cercetării prin publicarea cu o editură internațională de prestigiu.
- Cele mai bune practici în publicare cu editura Springer.
- Cele mai bune practici în publicare cu editura CEEOL Press.
- Avantajele publicării în regim Open Access (OA).
- Informații despre procesul editorial.
2. Creșterea șanselor de publicare în jurnale de prestigiu - MasterClass Enformation
- Unde mi s-ar potrivi să public? Cum pot identifica jurnalul adecvat pentru profilul meu?
- Structura de bază a unui articol științific.
- Sfaturi de bună practică în publicare pentru doctoranzi și cadre didactice.
- Informații practice despre procesul de peer-review.
- Promovarea cercetării și a brandului profesional.
- Ce înseamnă metricii de cercetare?
Evenimentul a fost dedicat tuturor utilizatorilor Enformation, inclusiv cadre didactice, cercetători, studenți, doctoranzi și bibliotecari, oferind participanților informații valoroase despre procesul de publicare și cum să își crească șansele de a publica lucrări de calitate în reviste internaționale.
Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Enformation, sprijină comunitatea științifică prin asigurarea accesului la resurse electronice științifice și platforme de reviste științifice, în scopul susținerii cercetării, inovării și stimulării producției științifice la nivel național și internațional.
Titus Bădic, Compartimentul E-Biblioteca