Patru țări europene, membre UE sunt implicate în echipa de proiect: Cipru, Grecia, Spania și România. Liderul proiectului este Theological School of the Churh of Cyprus, iar partenerii sunt University of Central Lancashire Cyprus, "EPANODOS" - The Greek Centre for the Social Reintegration of Ex-offenders, Enoros Consulting, Universitatea din Oradea și Associació Social Andròmines Spain.
Obiectivele proiectului vizează identificarea provocărilor legate de mediul de muncă a deținuților ce urmează a fi liberați prin investigarea literaturii de specialitate și consultarea experților implicați în activitățile cu aceste persoane; elaborarea unui program de înaltă calitate pentru dezvoltarea abilităților necesare integrării în muncă: de ascultare (ex., ascultare activă și empatică), comportament/răspuns prosocial (ex., reducerea răspunsurilor ostile), rezolvarea problemelor sociale, rezolvarea conflictelor și setarea limitelor interpersonale, stabilirea valorilor civice (ex., egalitate, responsibilitate, respect, toleranță) și a obiectivelor interpersonale bazate pe valori la locul de muncă; dezvoltarea unei platforme de realitate virtuală, care va permite exersarea deprinderilor învățate în cadrul activităților programului; pilotarea programului cu deținuți ce urmează a fi liberați în cadrul penitenciarelor din cele 4 țări. Elementul de noutate adus de proiect este reprezentat de utilizarea realității virtuale.
Pentru derularea proiectului Departamentul de Psihologie se bucură de sprijinul Penitenciarului de Maximă Siguranță Oradea, care va facilita pilotarea programului prin intermediul personalului care va beneficia de o instruire sepcifică în acest sens.
Pentru mai multe informatii vizitați site-ul programului: https://recommit-project.eu/ , precum și paginile social media ale acestuia: FB - https://www.facebook.com/recommiteu și Instagram - https://instagram.com/recommit2022?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Biroul de Comunicare