Vizita, desfășurată între 28 aprilie și 4 mai 2021, a avut trei componente: stabilirea unor relații de colaborare între cele două universități, organizarea, în parteneriat, a unei conferințe științifice și discuții legate de practica didactică în condițiile predării online.

Conform celor spuse de conf. univ. dr. Cristina Matiuța, a fost încheiat un acord inter-instituțional, între Universitatea din Oradea și University of North Georgia, pentru perioada 2021-2027. „Acest document ne oferă cadrul general pentru viitoare colaborări. În cadrul întâlnirii cu președinta Centre for Global Engagement, un omolog al prorectorului nostru însărcinat cu relațiile internaționale, doamna Sheila Schulte s-a arătat foarte deschisă față de ideea de a lucra cu o universitate din Europa de Est”.

La nivelul programelor de studii, conf. univ. dr. Cristina Matiuța s-a întâlnit cu dr. Diynn Armstrong, șefa departamentului Political Science & International Affairs, cu care a perfectat condițiile unei prime întâlniri, online, între colectivul departamentului universității de peste ocean și cel al Departamentului de Științe Politice și Științele Comunicării, din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității din Oradea. În anul universitar 2021-2022, cele două facultăți ar urma să organizeze, împreună, o conferință științifică. „Tema va fi, cel mai probabil, polarizarea în societățile democratice, un subiect de mare interes și actualitate, pentru noi și pentru ei. Am mai discutat și despre ideea organizării unei școli de vară pentru studenții ambelor universități și despre schimburi de studenți, existând posibilitatea ca studenții de la Științe Politice să învețe, un semestru, la departamentul Political Science & International Affairs, al University of North Georgia”.

La nivel didactic, profesorul orădean a avut dialoguri, cu mai mulți membri ai departamentului Political Science & International Affairs, printre care și profesoara de origine română Raluca Viman Miller. „Cel mai mult am discutat despre predarea on line: ce a însemnat pentru noi experiența aceasta, cum ar trebui să ne adaptăm strategiile de predare și examinare, ce platforme didactice folosim, ce softuri antiplagiat, cum evaluăm studenții? Pe scurt, a fost un foarte util schimb de bune practici cu cei care, sperăm, vor deveni noii noștri parteneri de peste ocean”.

 

Biroul de Comunicare


Image Image