Evenimentul a fost găzduit cu generozitate de Cantonul Silvic din Băile Felix. Cadrul tematic ales pentru acest an a inclus ceramica tradițională românească autentică și pîinea în tradiția populară din Transilvania.
Lucrările prezentate de studenți de la diferite specializări din Facultatea de Protecția Mediului au abordat un spectru larg de probleme, de la istoria pâinii și rețetele culese din diferite zone ale Transilvaniei, până la efectul destabilizator al doborâturilor de vânt din arboretele aflate pe raza ocoalelor silvice Remeți și Sudrigiu, de la modalități de reciclare artistică a lemnului vechi la valorificarea superioară a fructelor și plantelor medicinale forestiere sau studiul unor populații de insecte galigene. Simpozionul nu a însemnat numai prezentări de lucrări de cercetare, o expoziție de ceramică veche transilvană cu piese aduse de studenți și o alta de fotografie științifică cu imagini din pădurile seculare din Banat, realizată de colegul nostru șef de lucrări dr.ing. Ovidiu Hâruța au contribuit la atmosfera elevată și de emulație intelectuală.
O surpriză gastronomică extraordinară a fost pregătită de studenți care au adus pâine coaptă după diferite rețete tradiționale din sate transilvane însoțită de sucuri, gemuri din fructe de pădure precum și nelipsita zacuscă în câteva variante apreciate mult de participanții la degustări.