Profesorul Vaios Vaiopoulos va susține conferința cu titlul: „«Teme-te de greci» - o privire asupra relațiilor dintre greci și romani în «Eneida»”.

La rândul său, profesorul Gerassimos Pagratis, și el de la aceeași prestigioasă universitate ateniană, va prezenta conferința „Venețieni, greci și otomani în timpul regatului din Morea – 1684-1715”.

„Fără îndoială, vizita acestor profesori, de la cea mai importantă universitatea a Greciei, Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena, reprezintă un moment important pentru viața academică a Universității din Oradea. Temele conferințelor pe care cei doi oaspeți le vor susține sunt, la rândul lor, captivante și provocatoare”. Evenimentul are ca public țintă mai ales cadrele didactice și doctoranzii din domeniul istoriei și științelor umaniste, a subliniat conf. univ. dr. habil. Sorin Borza, prorectorul Universității din Oradea.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0555 - „Integrarea Universității din Oradea în comunitățile europene de cunoaștere avansată”.

Biroul de Comunicare

Image