Sub coordonarea cadrelor didactice de la Facultatea de Litere, la „Școala de toamnă” vor avea loc activități dedicate limbilor: română, engleză, franceză și germană. Viitorii studenți se vor familiariza - online - cu mijloacele de comunicare utilizate de Universitatea din Oradea: site-uri, platforme de comunicare, platforme educaționale, etc. dar vor lua parte și la activități mai plăcute, precum sesiuni de lectură și scriere în limbi străine, vizionări de filme sau învățarea unor cântece, în limbile pe care tinerii urmează să le aprofundeze.
„Acest proiect are o dublă dimensiune: pe de o parte, ne propunem să le oferim studenților din anul I un start bun în viața din universitate, iar pe de altă parte, încercăm să le formăm studenților din anii superiori o cultură a voluntariatului și spiritului civic”, explică conf. univ. dr. Veronica Buciuman, prodecanul Facultății de Litere a Universității din Oradea, unul dintre coordonatorii programului „Școala de toamnă”.
În „Școala de toamnă“, grupele de studenți din anul I primesc câte un tutore, din rândul studenților cu merite deosebite ai Facultății de Litere, care îi va îndruma pe boboci în utilizarea platformelor de lucru ale Universității din Oradea și îi va familiariza cu formele de organizare a învățământului universitar. Suplimentar, studenții proaspăt admiși vor participa la activități de comunicare și învățare, coordonate de colegii mai mari. La finalul acestui eveniment, toți studenții aflați în pragul primului an de facultate vor avea ocazia de a-și întâlni viitorii profesori lor, pentru a se cunoaște reciproc”, a precizat lect. univ. dr. Denisa Igna, unul din profesorii coordonatori ai proiectului. Prezența în campusul Universității din Oradea va respecta toate condițiile impuse de lege, referitoare la pandemia de Sars Cov2.
Biroul de Comunicare UO