Loading...
 

Simpozion studenţesc la UO "Cariera vs Eşec"

Published At: 14/12/2015 14:34 - (5818 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 09-10 decembrie 2015, la Universitatea din Oradea, au avut loc lucrările Simpozionului CARIERĂ vs EȘEC. Evenimentul a fost compus din două părți: Atelierul „Turnirul Mentorilor” și „Dialoguri Studențești”. Invitații speciali au fost: actorul Richard Balint de la Teatrul de Stat „Regina Maria”, prof. univ. dr. Constantin Bungău – rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. Constantin Rada, Irina Gherghilescu – actor și consilier dezvoltare personală și spirituală, Sabin Mureșan – paceworker și Dan Pavel – manager general Benvenuti. Participanții la acest workshop au primit și descoperit o serie sfaturi, informații și strategii cu ajutorul cărora pot dobândi cheia succesului în carieră.

Conferinţa de închidere a proiectului “Platforma de cercetare Română - Maghiară pentru realizarea proiectelor de cercetare în domeniul materialelor avansate” la UO

Published At: 10/12/2015 15:06 - (5891 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 10 decembrie 2015, a avut loc conferinţa de închidere a proiectului “Platforma de cercetare Română - Maghiară pentru realizarea proiectelor de cercetare în domeniul materialelor avansate (Hungarian-Romanian Research Platform for Smart Materials Research Projects Support)”, organizată în cadrul Proiectului HURO/1101/191 şi implementată de Universitatea din Oradea, în calitate de partener. Evenimentul a avut loc în clădirea V2 a universităţii, clădire refăcută în totalitate cu bani europeni, cu dotările aferente privind instrumentaţia specifică domeniului de nanotehnologie, domeniu care permite Universităţii din Oradea să avanseze de la teorie la aplicaţii practice.

Expoziţie de pictură Cornel Teodor Durgheu - Retrospectivă 70

Published At: 03/12/2015 12:34 - (7422 Reads)
Evenimente desfasurate

Luni, 30 noiembrie 2015, a avut loc în holul Bibliotecii Universităţii din Oradea vernisajul expoziţiei de pictură dedicat omagierii artistului creator prof. univ. dr. Cornel Teodor DURGHEU la 70 de ani, prin operele sale personale şi originale de creaţie picturală, în cei 56 de ani de activitate artistică, special, pentru că specializarea creatorului Durgheu este sculptura şi, prin această manifestare, a fost evocată Ziua Naţională a României - 1 Decembrie 2015. Totodată pe data de 29 noiembrie 2015, în satul natal al artistului - Berechiu, prin donaţie personală, a fost dezvelit un Monument de For Public de reprezentare istorică specială, numit „Semn Istoric”, 1910 ani de la al doilea război daco-roman (105-106 d.H.).

Conferinţa Naţională Tehnico-Ştiinţifică aflată la ediţia a 15-a – „Tehnologii Moderne pentru Mileniul III” la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură

Published At: 02/12/2015 09:20 - (6555 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 27 Noiembrie 2015, a avut loc la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, Conferinţa Naţională Tehnico-Ştiinţifică aflată la a 15-a ediţie, „TEHNOLOGII MODERNE PENTRU MILENIUL III” unde au fost susţinute comunicări ştiinţifice.

Participarea studenţilor de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport la „Festival of Academic Sports” (F.A.S.) în Polonia

Published At: 27/11/2015 09:32 - (6184 Reads)
Evenimente desfasurate

Studenți de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport au participat în perioada 18-21 noiembrie 2015, la programul internațional „Festival of Academic Sports” (F.A.S.) organizat de Universitatea din Rzeszów – Polonia. Festivalul Sportului Academic a reunit 13 universități din Polonia, Slovacia, Ucraina și România. Obiectivele programului au fost axate pe promovarea integrării tinerilor din comunitățile academice, competiții sportive și recreative, schimb de experiență în strânsă legatură cu tradițiile, cultura și folclorul țărilor din Europa Centrală și de Est. De asemenea, s-a urmărit stabilirea unor noi posibilități de cooperare și îmbogățirea experienței participanților cu accent pe promovarea și dezvoltarea unui stil de viață sănătos și activ în cadrul comunităților academice.

Reprezentanţii EMERSON ORADEA SRL într-o primă vizită de lucru la Departamentul de Ingineria Sistemelor Automate şi Management din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei

Published At: 13/11/2015 11:39 - (7005 Reads)
Evenimente desfasurate

În cadrul Departamentului de Ingineria Sistemelor Automate şi Management a avut loc, în data de 12 noiembrie 2015, o întâlnire de lucru între reprezentanţi ai companiei EMERSON ORADEA SRL şi cadrele didactice ale departamentului care predau discipline legate de Acţionǎri electrice și Sisteme de comandǎ și reglare a acţionǎrilor electrice. Acest prim contact a urmărit crearea unei baze de pornire pentru un parteneriat orientat pe promovarea tehnologiilor actuale din domeniul automaticii industriale şi a testării motoarelor electrice.

Simpozion naţional la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” - „Sfântul Ioan Gură de Aur - modelul păstorului, teologului și filantropului creştin“

Published At: 13/11/2015 09:39 - (3956 Reads)
Evenimente desfasurate

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea, a organizat în perioada 05-06 noiembrie 2015, Simpozionul naţional cu tema „ Sfântul Ioan Gură de Aur - modelul păstorului, teologului şi filantropului creştin”. Evenimentul se încadrează în seria de manifestări organizate de facultatea orădeană cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2015 ca „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ şi „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii“.

Lansare de carte a prof.univ.dr. Dan Octavian Cepraga de la Universitatea de Studii din Padova

Published At: 10/11/2015 15:00 - (5524 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri,6 noiembrie 2015, ora 15.30, în cadrul lucrărilor Conferinței internaționale Hermeneutica documentului medieval. Concepte. Sensuri. Interpretări, a avut loc lansarea volumului Esperimenti italiani Studi sull’italianismo romeno dell’Ottocento aparținând profesorului univ. dr. Dan Octavian Cepraga (Università Degli Studi di Padova, Departimento di Studi Linguistici e Letterari). Volumul a fost prezentat de prof. univ. dr. Sorin Șipoș, prof. univ. dr. Roberto Scagno, prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga.

Lansări de carte ale prof.univ.dr. Sandu Frunză de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Published At: 10/11/2015 14:37 - (6694 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 6 noiembrie 2015, ora 12, în cadrul lucrărilor Conferinței internaționale Hermeneutica documentului medieval. Concepte. Sensuri. Interpretări, a avut loc lansarea volumului Fundamentalismul religios și noul conflict al ideologiilor, aparținând profesorului univ. dr. Sandu Frunză (Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării). Volumul a fost prezentat de: prof. univ. dr. Ioan Horga, Ioan Hosu, prof. univ. dr. Sandu Frunză, prof. univ. dr. Sorin Șipoș.

Ziua Internaţională a Fizicii Medicale la Universitatea din Oradea

Published At: 10/11/2015 09:25 - (4413 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 5 noiembrie 2015, a avut loc la Biblioteca Universității din Oradea, manifestarea organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Fizicii Medicale, care a întrunit pentru al treilea an consecutiv atât cadre didactice și medicale, cât și studenți și elevi interesați de noutățile din acest domeniu interdisciplinar. Evenimentul a fost organizat de către Departamentul de Fizică a Facultății de Științe din cadrul Universității din Oradea, sub egida Colegiului Fizicienilor Medicali din România și cu o sponsorizare venita din partea Spitalului Pelican din Oradea.

Încheiere proiect la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport ,,Facilitarea tranziției de la școală la viața activă a studenților și elevilor din domeniile Geografie și Educație Fizică și Sport”

Published At: 29/10/2015 09:29 - (5458 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Geografie, Turism și Sport din cadrul Universității din Oradea, în parteneriat cu Liceul cu program Sportiv ”Bihorul” Oradea, a organizat în data de 26 ocotmbrie 2015, conferința de încheiere a proiectului ,,Facilitarea tranziției de la școală la viața activă a studenților și elevilor din domeniile Geografie și Educație Fizică și Sport” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 - Axa 2 ”Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.1. ”Tranziția de la școală la viața activă”, Contract nr. POSDRU/161/2.1/G/133169.

Săptămâna Filmului Latino-American la Universitatea din Oradea

Published At: 26/10/2015 13:13 - (4572 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea a organizat în săptămâna 19-23 octombrie 2015 manifestarea culturală „Săptămâna Filmului Latino-American”, care s-a deschis cu difuzarea primului film, „Los insolitos peces gatos” („Uimitorii pești-pisică”), Mexic 2013, un film de familie regizat de Claudia Saint-Luce. Protagoniştii peliculei, care se întinde pe durata a 95 de minute, sunt Ximena Ayala, Lisa Owen, Sonia Franco, Wendy Guillen şi Andrea Ramirez Munoz. Acesta este un film în stil naturalist, cu personaje vii, care vorbeşte atât despre viaţă cât şi despre moarte cu o elocvenţă dezarmantă.

First PageFast PrevPage: 87/103Fast NextLast Page
176858687888998103
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

152 online users