Loading...
 

Seminarul Internaţional de Biomateriale şi Medicină Regenerativă BIOREMED 2015, Oradea, Băile Felix, 16-19 septembrie 2015

Published At: 23/09/2015 09:48 - (7435 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 16-19 septembrie 2015, în Băile Felix, Oradea a avut loc Seminarul Internaţional de Biomateriale şi Medicină Regenerativă BIOREMED 2015, aflat sub egida Societăţii Române de Biomateriale în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie. Scopul acestei conferinţe,parte integrantă dintr-un şir de evenimente organizate anual de SRB, a fost de a reuni la acelaşi pupitru specialişti în domeniul ingineriei tisulare, a producerii şi testării biomaterialelor, precum şi clinicieni recunoscuţi prin expertiza lor în domeniul neurochirurgiei, ortopediei, implantologiei dentare, oftalmologiei, chirurgiei generale şi estetice, dar şi specialişti din aria ştiinţelor farmaceutice.

Spectacol extraordinar "Romania Festival Korea - 2015" cu Cheorwon Boys & Girls Choir. Nolsae

Published At: 28/07/2015 10:54 - (3586 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 23 iulie 2015, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu", a avut loc spectacolul extraordinar "România Festival Korea - 2015", cu participarea Ansamblului Vocal-Instrumental Cheorwon Boys & Girls Choir.Nolsae din Coreea de Sud. Organizatorii acestui eveniment au fost Facultatea de Arte din cadrul Universităţii din Oradea, în parteneriat cu ArtCor Viena (Director Dr.Theodore Coresi), Kiwanis Art Oradea, Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" şi Festivalul Internaţional de Muzică Coreeană în Oradea (Asist univ.asoc.Rethi Brigitta).

Decernare DHC, Simpozion Internaţional Ştiinţific Studenţesc şi lansare de carte la Protecţia Mediului cu ocazia Zilei Mediului

Published At: 21/07/2015 15:37 - (6757 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Protecția Mediului, prima facultate de profil din țară, prin Departamentul de Ingineria Mediului a organizat vineri, 5 iunie 2015, o serie de manifestări dedicate Zilei Mediului. Cu această ocazie a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului univ.dr.ing. Ioan Jelev, cercetător ştiinţific principal gradul I la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, respectiv la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, profesor la Universitatea din Oradea, fost ministru secretar de stat al Ministerului Mediului.

Istoricii lansează volumul "From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe" la UO

Published At: 17/07/2015 11:22 - (6440 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 16 iulie 2015, la Universitatea din Oradea a avut loc lansarea volumului “From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe“, (“De la periferie spre centru. Imaginea Europei la graniţa estică europeană”) apărut sub egida Academiei Române și a Centrului de Studii Transilvane și coordonat de prof.univ.dr. Sorin Şipoş, prof.univ.dr. Gabriel Moisa, prof.univ.dr. Dan Octavian Cepraga, prof.univ.dr. Mircea Brie și prof.univ.dr. Teodor Mateoc. Cartea reunește comunicările susținute în cadrul unei conferinţe internaţionale organizate în anul 2013 la Oradea de către Universitatea din Oradea, Universitatea din Padova şi Universitatea de Stat din Republica Moldova și face parte dintr-un proiect Jean Monnet câștigat de prof.univ.dr. Sorin Șipoș.

Spectacol al Facultăţii de Arte - Commedia Dell'Amore

Published At: 29/06/2015 11:00 - (5600 Reads)
Evenimente desfasurate

Spectacolul Clasei de Operă, susținut joi, 25 iunie 2015, pe scena Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” se înscrie în anvergura unui art-event studențesc de excepție, încadrându-se în suita de spectacole prin care Facultatea de Arte a Universității din Oradea celebrează 20 de ani de învățământ muzical universitar.

Participarea Universității din Oradea la Conferința Internațională ModTech2015

Published At: 22/06/2015 15:31 - (6695 Reads)
Evenimente desfasurate

Conferința Internațională „Modern Technologies in Industrial Engineering”, ModTech2015, aflată la a treia ediție, a fost organizată în perioada 17-20 iunie 2015, la Mamaia, de către Asociația Profesională în Tehnologii Moderne de Fabricație ModTech (Iași, România), în colaborare cu Facultatea de Inginerie Mecanică din Gliwice (Polonia), Universitatea Maritimă din Constanța (România), Universitatea Națională Tehnică din Donețk (Ucraina) și Universitatea Tehnică a Moldovei (Republica Moldova).

Eveniment ştiinţific co-sponsorizat tehnic IEEE organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei

Published At: 17/06/2015 15:30 - (5730 Reads)
Evenimente desfasurate

Conducerea Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației a organizat împreună cu Societatea de Circuite şi Sisteme – Secţiunea IEEE Romania, Asociația Inginerilor Electricieni și Electroniști din Romania şi Asociația pentru Inginerie Integrată și Management Industrial, evenimentul bianual ”The 13th International Conference on Engineering of Modern Electric Systems (EMES)”, 2015, orientat pe următoarele domenii: inginerie electrică, calculatoare și tehnologia informației, automatizări și nu în ultimul rând, electronică și telecomunicații.

Participarea studenților de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică la Simpozionul Naţional ”Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” BACStud2015 14-16 mai 2015

Published At: 11/06/2015 15:02 - (8450 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea Agora din municipiul Oradea (UAO) a organizat prima ediţie a Simpozionului Național “Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” (BACStud2015). Din partea Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică a participat o grupă de studenți cu trei lucrări științifice. Lucrările reflectă preocupările studenților din cadrul cercului științific MODELAREA SISTEMELOR TEHNICE UTILIZÂND SOLID EDGE.

Concertul aniversar al Orchestrei Simfonice de Suflători Oradea

Published At: 08/06/2015 13:27 - (5240 Reads)
Evenimente desfasurate

Orchestra Simfonică de Suflători Oradea a celebrat vineri, 5 iunie 2015, 5 ani de la înființare. Studenții specializării Interpretare muzicală – instrumente, alături de absolvenții Facultății de Arte, elevi ai Liceului de Arte Oradea (aspiranți la studenție) și invitați, și-au îmbinat măiestria instrumentală cu pasiunea interpretativă în realizarea unui concert de excepție găzduit de Filarmonica de Stat Oradea în sala Enescu-Bartók.

Concurs SOLID EDGE - ediţia a II-a 2014-2015

Published At: 04/06/2015 15:33 - (6002 Reads)
Evenimente desfasurate

Departamentul de Inginerie Industrială din cadrul Facultăţii de INGINERIE MANAGERIALĂ ŞI TEHNOLOGICĂ de la Universitatea din Oradea a organizat, împreună cu SC COMAU ROMANIA, pe durata anului universitar 2014/ 2015 cercul ştiinţific studenţesc MODELAREA SISTEMELOR TEHNICE UTILIZÂND Solid Edge. Obiectivele urmărite au fost: dezvoltarea abilităţilor de modelare 3D şi 2D utilizând Solid Edge; dezvoltarea abilităţilor de simulare a funcţionării sistemelor tehnice utilizând Solid Edge; dezvoltarea abilităţilor de utilizare a modulelor de tip CAE (Computer Aided Engineering) din Solid Edge.

Profesorul universitar doctor Georges Contogeorgis a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea

Published At: 04/06/2015 15:21 - (4259 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 29 mai 2015 a avut loc, la Universitatea din Oradea, decernarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Georges Contogeorgis de la Universitatea Panteion din Atena. Această manifestare a oferit Senatului Universităţii din Oradea ocazia de a recunoaşte o personalitate de valoare din punct de vedere ştiinţific, academic şi politic şi de a o promova ca model de urmat pentru întreaga comunitate academică.

Conferinţa Internaţională „The Image of the Other in the European Intercultural Dialogue”

Published At: 04/06/2015 15:09 - (6314 Reads)
Evenimente desfasurate

Într-o eră a globalizării în care nivelul de interacţiune şi interdependenţă este într-o permanentă creştere, comunicarea interculturală între indivizi, grupuri, naţiuni joacă un rol din ce în ce mai important, iar oamenii de ştiinţă răspund acestui fenomen studiindu-l şi aducându-şi contribuţia cu analize, cercetări şi propuneri de implementare a unui dialog intercultural care să favorizeze transmiterea unor mesaje prin care să se realizeze dezideratele secolului XXI o lume mai bună, mai sigură.

Lansare de carte a istoricilor la Universitatea din Padova, Italia

Published At: 04/06/2015 11:15 - (3895 Reads)
Evenimente desfasurate

Miercuri, 3 iunie 2015, la Universitatea din Padova a avut loc lansarea volumului From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe, Academia Română, Centrul de Studii Transilvane, coordonat de prof. univ dr. Sorin Şipoş, prof univ dr. Gabriel Moisa, prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga, prof. univ.dr. Mircea Brie și prof.univ.dr. Teodor Mateoc. Lucrarea este rezultatul unei conferinţe internaţionale organizate în anul 2013 la Oradea sub egida Universităţii din Oradea, Universităţii din Padova şi a Universităţii de Stat din Republica Moldova.

Conferinţa „Învață să înveți!”

Published At: 04/06/2015 10:42 - (5810 Reads)
Evenimente desfasurate

Revista Studenţească PRINCIPII a Universităţii din Oradea a organizat miercuri, 3 iunie 2015, Conferința cu dezbateri pe tema „Învață să înveți!” în Sala de Conferințe a Bibliotecii universitare. În cadrul conferinţei conf.univ.dr. Carmen Popa, din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a vorbit despre eficientizarea activității de învățare a studenților.

Vivat Academia 2015. Festivalul artelor studențești, ediţia a II-a, 26-27 mai 2015

Published At: 02/06/2015 12:34 - (7061 Reads)
Evenimente desfasurate

Timp de două zile campusul universității a răsunat în ritmuri și armonii de canțonete, gospeluri, muzică ușoară, jazz, muzică populară, coruri, muzică de cameră, muzică de brass, operă și lucrări pentru orchestră simfonică de suflători. Studenții Facultății de Arte, alături de studenți pasionați de muzică de la alte facultăți din cadrul Universității din Oradea, s-au întâlnit într-un maraton de ansambluri, formații camerale și lucrări solistice, ambientate de creațiile studenților plasticieni. Până în miez de noapte, filologii universitari, împreună cu invitații lor din urbe, s-au transformat în corifeii festivalului, într-un inedit spațiu de poezie autohtonă.

First PageFast PrevPage: 82/96Fast NextLast Page
17280818283849296
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

99 online users