1. Prin ce atrage FACULTATEA DE ARTE?

Prin bogăţia ofertei educaţionale şi accentul pus pe dezvoltarea fiecărui student în parte. Pentru noi este foarte importantă valorizarea zestrei native a studenţilor prin dezvoltarea personalizată a creativităţii şi abilităţilor de a răspunde provocărilor lumii de azi. Studenții beneficiează, atât de oportunitatea de perfecționare și autoperfecționare pe plan profesional și artistic, cât și de oportunitatea de integrare într-o comunitate artistică cu care studentul  împărtăşeşte pasiuni şi preocupări comune. Încă din timpul facultății, studenții au posibilitatea de afirmare ca artist pe plan local, național și internațional prin intermediul participării la diferite concursuri, festivaluri, expoziții de anvergură, dar și posibilitatea de a lucra cu artiști și pedagogi de talie internațională prin participarea la master-classuri şi workshopuri.

  1. Care sunt programele de studiu ?

Facultatea de Arte oferă programe de studiu din două domenii: Muzică şi Arte Vizuale, astfel:

Departamentul de Muzică:

Programe de studiu licenţă:

  • Muzică
  • Interpretre muzicală instrumente
  • Interpretare muzicală canto

Programe de studiu master

  • Pedagogia artei dirijorale
  • Vocal și instrumental în arta muzicală camerală

Departamentul de Arte Vizuale

Programe de studiu licenţă:

  • Arte plastice (Pictură)
  • Arte plastice (Grafică)
  • Design
  • Arte decorative
  • Modă-Design vestimentar

Programe de studiu master

  • Arte plastice și multimedia
  • Design de obiect: modă și ambient
  1. Care este cea mai frumoasă experiență pe care o poate trăi un student la arte?

Consider că dialogul direct si colaborarea nemijlocită a profesorului cu fiecare student în parte precum şi interacţiunea cu colegii şi cu alţi artişti, din ţară şi din străinătate este cea mai frumoasă experiență trăită. Și nu în ultimul rând, cunoașterea şi autocunoașterea prin intermediul artei.

  1. Care este povestea cea mai de succes cu care se mândrește facultatea?

Facultatea de Arte are multe poveşti de succes în ambele domenii pe care le gestionează. Ne mândrim cu absolvenți care sunt soliști în ţară şi în străinătate sau expun în instituții de cultură prestigioase, dar şi cu experiența acumulată în activităţi cu parteneri diverşi, activităţi care denotă deschiderea noastră către comunitate şi încurajează integrarea în viaţa culturală a studenţilor noştri.

  1. În general, în ce domenii vor activa absolvenții Facultății de Arte?

Învățământ, instituții de cultură, cum ar fi, opera, filarmonici, teatru de operetă, muzee, dar, cu siguranță, și în domeniile conturate de programele de studii sau domenii conexe precum design, pictură, grafică, modă, arte decorative, restaurare, artă murală, scenografie etc.

  1. Câteva dintre motivele pentru care un absolvent de liceu ar trebui să aleagă Facultatea de Arte?

Am să fac refererire doar la câteva dintre ele, și anume: posibilitatea îmbinării pasiunii cu profesia, învățare în formula unu la unu și în grupe mici de studio, activitatea centrată pe dezvoltarea creativităţii care contribuie la dezvoltarea personală a studenţilor.

Doresc să menționez că multiplele ramuri ale activităţilor pentru care sunt pregătiţi studenţii corespund cu cerinţe diverse de pe piaţa muncii.

Toate informațiile despre ADMITERE la Universitatea din Oradea - Admitere 2020 FACULTATEA DE ARTE - https://arte.uoradea.ro/ro/admitere

 


Image Image