Loading...
 

Despre frumusețea și greutățile vieții de jurnalist - Școala de vară de jurnalism la UO

Published At: 30/09/2021 09:29 - (1584 Reads)
Evenimente desfasurate

În ultima decadă a lunii iulie, Universitatea din Oradea a organizat o serie de întâlniri adresate elevilor de liceu care se gândesc să urmeze în viitor cursurile acestei instituții de învățământ.

Această serie de întâlniri s-au desfășurat on-line între 19 iulie și 1 august, înscrierile s-au făcut în prima parte a lunii iulie, iar informațiile le-am primit în urma unor vizite făcute la clasa noastră de către domnul Florin Budea, referent de specialitate în cadrul Biroului de Comunicare al Universității din Oradea și prof.asociat,dr., la Departamentul de Jurnalism.

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hașdeu” din Lugoj descoperă Universitatea din Oradea

Published At: 28/09/2021 14:17 - (1356 Reads)
Evenimente desfasurate

Dacă ar exista noțiunea de turism școlar, Universitatea din Oradea ar fi înscrisă demult pe lista atracțiilor turistice ale municipiului. De această dată, a fost rândul elevilor lugojeni, de la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”, să vină în vizită la Universitatea din Oradea. Marți, 29 septembrie 2021, 36 de elevi, din clasele a XI-a și a XII-a, însoțiți de 5 profesori, au venit, din orașul lui Eftimie Murgu, să exploreze oportunitățile pe care le oferă instituția de învățământ superior de pe Crișul Repede.

Erasmus și prietenii săi - o studentă la Pedagogie, a organizat un „comitet de primire” pentru studenții străini care vin să învețe la Universitatea din Oradea

Published At: 28/09/2021 11:26 - (1567 Reads)
Evenimente desfasurate

Studentă, în anul II, la Pedagogia învățământului primar și preșcolar, Isabela Morar, s-a gândit cum le-ar putea face viața mai ușoară studenților Erasmus care vin la Universitatea din Oradea. Așa s-a născut programul „Buddy Student”, o inițiativă destinată bursierilor străini și nu numai.

Expoziția „Belarus – drumul spre libertate” deschisă pentru studenții orădeni

Published At: 27/09/2021 12:16 - (1546 Reads)
Evenimente desfasurate

„Studenții trebuie să înțeleagă că libertatea se câștigă în fiecare zi. Este o lecție de istorie, de civism, de libertate pentru studenții noștri”. Cuvintele cu care, în luna august, rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, îl întâmpina pe Excelența Sa Viorel Moșanu, ambasadorul României în Republica Belarus, au devenit faptă. Începând de luni, 27 septembrie 2021, holul central al Bibliotecii Universității din Oradea găzduiește expoziția „Belarus – drumul spre libertate”. Fotografiile, realizate de Nadia Bujan, laureată a premiului World Press Photo Involvement – 2021, vorbesc despre dramatica represiune la care a fost supusă opoziția belarusă, în timpul protestelor din vara anului 2020.

Despre calitatea învățământului superior, carieră și abandon universitar, un proiect cu finanțare europeană, la care participă și Universitatea din Oradea

Published At: 24/09/2021 14:43 - (1501 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea găzduiește, în perioada 24-26 septembrie 2021, două evenimente ce sunt parte a proiectului „Calitate în învățământul superior: Internaționalizare și baze de date pentru dezvoltarea învățământului românesc”. În aceste zile, o echipă din partea Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) s-a deplasat la Oradea, pentru a organiza mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanți ai instituției de învățământ superior, respectiv cu parteneri din mediul social-economic.

Prevenirea abandonului la Facultatea de Drept – LAWSTUDSUPPORT 1.0

Published At: 24/09/2021 08:51 - (2120 Reads)
Evenimente desfasurate

În data de 23 septembrie 2021, în cadrul proiectului ROSE - Sprijin pentru studenți - Prevenirea abandonului la Facultatea de Drept – LAWSTUDSUPPORT 1.0, cadrele didactice din cadrul Facultății de Drept împreună cu studenți de la specializările Drept și Administrație Publică au desfășurat workshop-ul :"De la teorie la practică. Întâlnire cu profesioniști ai dreptului".

Universitatea din Oradea, prezență de marcă la prima ediție a Conferinței Internaționale de Istorie „Acta Historica Civitatis Lugosiensis”

Published At: 23/09/2021 10:33 - (1434 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 17-19 septembrie, la Lugoj, sub patronajul Universității Europene „Drăgan”, s-au desfășurat lucrările primei ediții a Conferinței Internaționale de Istorie „Acta Historica Civitatis Lugosiensis”. Evenimentul, caracterizat de organizatori ca un prilej „de intense dezbateri și schimburi de idei”, a avut ca parteneri Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea – Chișinău, al Universității din Oradea, Universitatea din Padova și Universitatea de Stat din Moldova.

Elevii Liceului Tehnologic din orașul sătmărean Tășnad în vizită la Universitatea din Oradea

Published At: 22/09/2021 12:09 - (1351 Reads)
Evenimente desfasurate

Sfidând aerul rece de toamnă, un grup de 32 de elevi, din clasele a XI-a și a XII-a, însoțiți de patru profesori, ai Liceului Tehnologic din Tășnad au vizitat, miercuri, 22 septembrie 2021, Universitatea din Oradea. Vizita face parte din proiectul ROSE, proiect prin intermediul căruia școala din orașul sătmărean își propune să asigure un start mai bun în viață pentru toți elevii ei.

Conferința Internațională de Istorie ACTA HISTORICA CIVITATIS LUGOSIENSIS

Author: cignat - Published At: 17/09/2021 14:45 - Expires At: 16/09/2022 09:45 - (1536 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 17-19 septembrie, orașul Lugoj se va constitui într-un important reper contemporan prin organizarea primei ediții a unei selecte manifestări științifice de profil, Conferința Internațională de Istorie „Acta Historica Civitatis Lugosiensis”. Desfășurată în format hibrid, sub egida Centrului de Studii interdisciplinare Oradea-Chișinău reprezentat de către rectorul Universității din Oradea, prof. univ.dr.habil. Constantin BUNGĂU, reuniunea istoricilor va fi coordonată de un comitet științific prezidat de directorul Școlii Doctorale de la Facultatea de Istorie orădeană, prof. univ. dr. habil. Sorin-Domițian ȘIPOȘ, și, în calitate de președinți onorifici, de trei reputați universitari, reprezentanți ai unor instituții academice de top, partenere în generosul proiect, și anume, prof.univ.dr.habil. Dan Octavian CEPRAGA(Universitatea din Padova), prof.univ.dr.habil. Ion EREMIA(Universitatea de Stat din Moldova) și prof.univ.dr. Igor ȘAROV, rectorul prestigioasei instituții academice din Chișinău.

Profesorul universitar doctor Aurel Babeș s-a stins din viață

Published At: 17/09/2021 07:17 - (1261 Reads)
Evenimente desfasurate

Reputatul profesor universitar doctor, medicul diabetolog Aurel Babeș, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Domnia sa a fost cadru didactic al Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea, începând cu anul 1993, iar din anul 2004 coordonator de doctorate, până în prezent, având sub îndrumarea sa zeci de doctoranzi.

First PageFast PrevPage: 49/97Fast NextLast Page
13947484950515997
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

79 online users