Loading...
 

SECVENȚE DE ISTORIE LOCALĂ... IN MEMORIAM NICOLAE BOGDAN

Published At: 11:38 - (123 Reads)
Evenimente desfasurate

Studenții de la specializarea Istorie din cadrul FIRISPSC a Universității din Oradea depun eforturi pentru promovarea istoriei locale în comunitățile bihorene, pentru a crea punți de legătură între mediul universitar: profesori, studenți, masteranzi, doctoranzi, elite locale: cadre didactice, preoți, autorități locale, mediul economic și membrii comunităților, elevi și părinți.

CONCURS NAȚIONAL DE PROCESE SIMULATE DE DREPTUL FAMILIEI - EDIȚIA A V-A

Published At: 12/04/2024 12:36 - (187 Reads)
Evenimente desfasurate

În data de 11 aprilie 2024, a avut loc ”Concursul Nțional de Procese Simulate de Dreptul Familiei”, eveniment devenit o tradiție al Facultății de Drept din cadrul Universității din Oradea.

Manifestarea face parte din seria de evenimente de Drept Civil „Ioan D. Romoșan” și a fost organizat de Facultatea de Drept (Universitatea din Oradea) și Curtea de Apel Oradea, în parteneriat cu Asociația ELSA Oradea.

La Universitatea din Oradea s-a finalizat proiectul TRAC

Published At: 11/04/2024 11:23 - (160 Reads)
Evenimente desfasurate

În luna aprilie 2024, la Universitatea din Oradea, s-a finalizat proiectul TRAC coordonat de către lector universitar dr. Alexandru Tiba în cadrul Departamentului de Psihologie (Facultatea de Științe Socio-Umane), proiect finanțat de către UESFISCDI și Ministerul Cercetării.

În acest proiect, s-a testat pentru prima dată în România, printr-un studiu clinic randomizat, intervenția psihologică de tip activare comportamentală. Activarea comportamentală este o intervenție psihologică validată științific și folosită pe scară largă la nivel mondial în tratamentul depresiei. Rezultatele obținute arată că activarea comportamentală este eficientă în reducerea depresiei chiar și în doze mici de opt ședințe, efectele fiind comparabile cu ale intervențiilor de durată de peste 20 de ședințe.

EU GREEN Innovation Days: Transformând Ideile în Afaceri Sustenabile

Published At: 10/04/2024 09:30 - (333 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 10-11 aprilie 2024, Facultatea de Protecție a Mediului și Facultatea de Informatică și Științe din Oradea vor găzdui, cu entuziasm, evenimentul "Innovation Days", organizat de Alianța EU GREEN. Această inițiativă face parte din cadrul pachetului de lucru WP4, care are ca obiectiv promovarea inovării și antreprenoriatului pentru sustenabilitate și este desfășurată în cele nouă universități partenere din cadrul Alianței.

Prima întâlnire a workshop-ului „De la idee la realitate – TERMOFICAREA MUNICIPIULUI ORADEA” a făcut sală plină la Universitatea din Oradea

Published At: 04/04/2024 14:36 - (458 Reads)
Evenimente desfasurate

Surprinzător, chiar și pentru organizatori – Departamentul de Inginerie Energetică a FIEMI (Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial), sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea a fost plină, la prima întâlnire din seria „De la idee la realitate – TERMOFICAREA MUNICIPIULUI ORADEA”. Evenimentul a fost gândit pentru a populariza, în rândurile studenților și ale locuitorilor orașului, lumea „fascinantă și complexă a energiei și să contribuie la constituirea unei societăți mai conștiente și mai responsabile din punct de vedere energetic”.

Get Active | Concurs de... mișcare între echipe din universitățile EU GREEN

Published At: 03/04/2024 10:40 - (358 Reads)
Evenimente desfasurate

Studenții și personalul Universității din Oradea sunt invitați la un inedit concurs de... mișcare, la care participă echipe din toate cele nouă instituții academice care formează Alianța EU GREEN. Este vorba despre KIPLIN – Get Active, o întrecere în care mișcarea fizică – indiferent că e vorba de obișnuitul mers pe jos, alergarea sau pedalarea pe bicicletă – aduce puncte echipelor participante și, desigur, o clasare cât mai bună în clasament.

CAMPIONATUL NAȚIONAL UNIVERSITAR DE FOTBAL AL ROMÂNIEI, EDIȚIA 2024

Published At: 03/04/2024 09:11 - (288 Reads)
Evenimente desfasurate

Cea de-a VIII-a ediție a Campionatului Național Universitar de Fotbal masculin al României se organizează în anul 2024 sub egida Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU), în colaborare cu Federația Română de Fotbal (FRF), Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Page: 1/96Fast NextLast Page
1231196
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

81 online users