Din prezidiu au făcut parte rectorul Universităţii din Oradea, prof.univ.dr. Constantin Bungău, domnul Constantin Badea, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, domnul Ioan Mintaş, prim-vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), domnul Adrian Mladinoiu, secretarul de stat al Guvernului, domnul Harry-Ilan Laufer, secretarul de stat al Guvernului şi coordonator al sectorului IMM, doamna Veronica Danciu, şeful Oficiului teritorial al IMM-urilor, Cluj-Napoca, şi prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop.

Aula Magna s-a dovedit neîncăpătoare, la eveniment participând studenţi, cadre didactice, specialişti în domeniu, antreprenori, oameni de business şi tineri doritori să îşi deschidă o afacere.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântului domnul rector, prof.univ.dr. Constantin Bungău care a ţinut să menţioneze faptul că misiunea Universităţii din Oradea, pe lângă cea educaţională, este de a sprijini economia şi acţiunile care aduc plusvaloare.

În continuare, domnul Adrian Mladinoiu, a ţinut să precizeze că una dintre ţintele proiectului „Start-Up Nation” este aceea de a oferi posibilitatea celor care absolvesc facultăţi de profil, dar nu numai, să aibă susţinere în ceea ce priveşte deschiderea unei afaceri, iar prin aceasta să se dezvolte o clasă de mijloc puternică.

Următorul vorbitor a fost secretarul de stat al Guvernului, coordonator al sectorului IMM, domnul Harry-Ilan Laufer care a prezentat proiectul „Start-Up Nation”, care îşi propune stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi milocii, principalul obiectiv al acestuia fiind creşterea performanţelor firmelor tinere. Domnia sa a precizat că acest proiect a fost gândit pentru a se dezvolta clasa de mijloc, dar, în egală măsură şi pentru a-i motiva pe tineri să rămână în România. De asemenea,  domnul Harry-Ilan Laufer, a subliniat câteva detalii legate de criteriile de eligibilitate  pentru înscrierea la acest proiect.

După prezentarea detaliilor legate de proiect, a urmat o sesiune de Q&A unde cei prezenţi au adresat întrebări legate de aplicarea la programul „Start-Up Nation”.

Pentru a afla mai multe detalii legate de acest pogram guvernamental, puţeti să accesaţi site-ul http://www.aippimm.ro , unde se va publica şi data începerii proiectului.

 

Biroul de Comunicare


Image Image Image Image Image Image Image Image Image
File is not an image.
Image Image Image
File is not an image.
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image