La ediţia de anul acesta, departamentul mai sus amintit a intrat în concurs cu două colecții vestimentare. Cea dintâi, ”Experiment”, este o colecție de grup de ani I și II de la departamentele Modă-Design vestimentar și Arte Decorative, realizată în coordonarea d-nelor lect. univ. dr. Mihaela Tătulescu și lect. univ. dr. Olimpia Urdea, iar cea de-a doua este colecția ”Romantic Goth” a absolventei Cristina Borha, realizată sub coordonarea aceleiași echipe de cadre didactice.

În cadrul festivalului ce s-a dovedit un adevărat maraton de modă, au fost prezentate 26 de colecții vestimentare ale creatorilor din țară, la care s-au adăugat creatori din Republica Moldova și Maroc.

În urma deliberării juriului, al cărui președinte a fost designer-ul Cătălin Botezatu, colecției ”Experiment” i s-a desemnat Premiul de creație. Colecția a constat în 12 ținute în care vedetă a fost fermoarul, folosit de această dată nu doar ca accesoriu vestimentar cu rol funcțional, ci ca materialitate de sine stătătoare.

Realizarea ținutelor a fost posibilă datorită susținerii Asociației D’Art și YKK România. Studenții implicați în realizarea colecției premiate au fost: Marina Lup, Daniel Pantea, Adriana Coita, Roxana Popovici, Ioana Ionescu, Dana Mihuțiu, Roxana Madar, Melisa Arvaș-Popa, Gina Doiciar.

Lect. univ. dr. Olimpia URDEA

Image  


Image Image