Ceremonia din acest an a stat sub semnul împlinirii a 150 de ani de la debutul lui Mihai Eminescu în revista ,,FAMILIA” (Pesta, 1866). Desfășurată în Aula Mare a Universității Oradea, instituție căreia îi mulțumim și pe această cale pentru generozitatea cu care colaborează la realizarea proiectelor noastre, find unul dintre partenerii de prestigiu, ceremonia s-a bucurat de participarea unui mare număr de tineri, elevi și studenți, a numeroși profesori, scriitori, oameni iubitori de cultură, publicul dovedind o receptivitate plină de emoție și interes.

Lecturile poeților laureați, rostirea mereu atractivă a tuturor laureaților acestei ediții au constituit un bun prilej de petrecere spirituală, cu un cert efect educativ. Întâlnirea de după-amiază din Sala Mare a Primăriei a adăugat noi momente de dialog între scriitori și cititori.

Sunt bucuros că Zilele Revistei ,,FAMILIA” de anul trecut – desfășurate sub semnul celor 150 de ani împliniți de la apariția Revistei ,,FAMILIA” –  au avut în acest an, 2016, o continuare demnă de prestigiul și tradiția culturală a revistei. Am primit un semn palpabil și îmbucurător că rostul continuității  Revistei ,,FAMILIA” la Oradea primește seva nouă a tinereții fără bătrânețe.

 

                                                             Ioan Moldovan, Redactor Şef al revistei „Familia”

 


Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image