Trilogia a debutat cu şedinţa dedicată studenţilor senatori. În cadrul acesteia, a fost promovată ideea de colaborare între cele două părţi, ambele având că obiectiv facilitarea dezvoltării studentului (viitorului absolvent) orădean. În acest sens, au fost stabilite de comun acord activităţi ce ar putea fi desfăşurate.

Ca reprezentanţi ai studenţilor Universității din Oradea, studenţii senatori au fost consultaţi privind necesităţile acestora şi modul în care Asociaţia ALUMNI ar putea să vină în întâmpinarea lor. Accentul a fost pus pe ideea de dezvoltare profesională, dar nu numai.

Cea de-a doua întâlnire a avut loc în data de 2 iunie, fiind concepută în jurul alumni Universităţii din Oradea, care s-au făcut remarcaţi, atât în plan profesional, dar şi la nivel comunitar, prin implicarea lor în evoluţia acesteia. S-a realizat un schimb de păreri cu privire la activităţile considerate necesare facilitării tranziţiei studenţilor în câmpul muncii, absolvenţii prezenţi exprimându-şi dorinţa de a se implica activ în atingerea acestui deziderat. Grupului de dezbatere i s-a alăturat doamna prorector, conf. univ. dr. Ligia Burtă, care a propus moduri în care universitatea poate facilita reconectarea alumni la mediul studenţesc, prin intermediul Asociaţiei AUO. Un alt aspect important supus dezbaterii a fost promovarea UO în rândul liceenilor.

O ultimă întrevedere a avut loc în 7 iunie, aceasta fiindu-le alocată reprezentanţilor asociaţiilor studenţeşti. Au fost prezenţi membri din: Asociația Studenților și Elevilor, Asociația Psihologilor la Psihologie, Association of International Medical Students Oradea, AISEC Oradea, Asociația Studenților Economiști din Oradea.

Pornind de la experienţa avută la nivelul fiecărei asociaţii, au fost dezbătute teme precum promovarea în rândul studenţilor, gradul de implicare şi disponibilitate al acestora, activităţi care ar putea fi desfăşurate în colaborare, modul în care organizaţiile prezente s-ar putea susţine reciproc. Un aspect important al dezbaterii a fost reprezentat de dorinţa de a crea o legătură strânsă între asociaţiile studenţeşti, dat fiind obiectivul comun al acestora.

În urma acestor şedinţe, Consiliul Director al Alumni urmează să desfăşoare nişte şedinţe la nivel intern, al căror rezultat va fi conturarea unor planuri şi activităţi concrete care se vor desfăşura începând cu această vară, continuând pe parcursul anului universitar 2016-2017.

Continuarea relaţiilor de colaborare iniţiate în această periodă rămane un obiectiv important al asociaţiei.

 

Psiholog, Daniela Maghiar

Vicepreședinte Alumni UO


Image Image Image Image Image Image