Editura Casa a luat ființă și există pentru ca oamenii întreprinzători şi creativi să aibă un punct de pornire în toate proiectele lor. Venind în sprijinul dezvoltării şi răspândirii conceptului „do-it-yourself”, editura noastră îşi propune să completeze și să diversifice oferta de carte practică existentă în prezent pe piaţa editorială din România. Având deja numeroase titluri publicate, din domenii variate ca hobby, grădinărit, sport, artă, gastronomie, construcții și amenajări interioare, cărți pentru copii, fotografie sau sănătate și frumusețe, editura noastră continuă să-și îmbogățească anual colecțiile cunoscute deja în toată ţara – Idei creative, Meșterul priceput, Micul atelier, Universul fotografiei digitale, Grădina noastră, Cămara bunicii, Ace dibace, Hoinari prin anotimpuri sau Bobiță și Buburuză – pentru ca toți cei care ajung la noi să găsească sfaturile practice, sugestiile și soluțiile profesionale de care au nevoie, indiferent de domeniul de activitate, fie că sunt amatori, fie că sunt specialiști.

Cărțile Editurii Casa sunt disponibile în majoritatea librăriilor și magazinelor de specialitate din marile orașe ale țării, dar și în magazinele și librăriile online.

VINUL - DE LA STRUGURE ÎN PAHAR. Tot ce trebuie să ştim despre vin

Povestea vinului oferă o imagine completă a istoriei acestei milenare plante - viţa-de-vie - şi a darului ei de preţ, vinul. Practic, istoria vinului se confundă cu însăşi istoria umanităţii.

Această licoare miraculoasă a câştigat o popularitate uriaşă în ultimele două decenii, şi asta datorită calităţilor sale mereu îmbunătăţite. Prezenta carte îi oferă cititorului informaţii detaliate despre tipurile de viţă-de-vie, despre soiurile de struguri şi perioadele lor de coacere, despre podgorie şi munca în cadrul acesteia, cu tot ce implică ea. Un capitol aparte este dedicat tehnologiei de fabricare a vinului şi celor mai apreciate sortimente de vinuri, un altul particularităţilor celor mai importante zone viticole ale lumii.

Fiind un produs sensibil, manevrarea vinului se face cu delicateţe: de la calitatea dopului şi a tirbuşonului la turnarea într-un anumit pahar, de la temperatura ideală la care se bea vinul până la depozitarea lui, dar şi prezentarea defectelor care pot apărea, totul este tratat în detaliu.

"Vinul - de la strugure în pahar - Tot ce trebuie să ştim despre vin" va trezi, cu siguranţă, atât interesul gurmandului cât şi al specialistului enolog, care se vor convinge, lecturând această carte, cât de mult îi datorează vinului civilizaţia umană.

PIVNIŢE DE VINURI

Despre vie şi vin s-au scris mai multe cărţi, dar despre crame şi pivniţe s-au scris foarte puţine. Crama şi pivniţa asigură mediul adecvat pentru transformarea strugurilor în vin, pentru maturarea şi învechirea acestuia, etape esenţiale care determină calitatea şi integritatea vinului.

Cartea de faţă analizează în detaliu, din punct de vedere constructiv, materialele şi soluţiile aplicate de-a lungul timpului în construirea pivniţelor de vinuri, cititorul putând să conştientizeze, prin lectura acestei cărţi, lungul drum parcurs de la "călcarea strugurilor" - procedeu cunoscut încă din antichitate - până la complexele vinicole moderne din prezent.

"Pivniţe de vinuri" se adresează tuturor celor care doresc să cunoască vinul în toată complexitatea lui, producătorilor de vin, dar şi studenţilor şi cadrelor didactice care studiază acest domeniu, cartea constituind un îndrumar util pentru cei care intenţionează să-şi construiască o cramă sau o pivniţă de vinuri ori doresc să modernizeze asemenea spaţii.

Enoteca Milléssime - Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului îşi propune să popularizeze cultura vinului şi cultivarea gustului. Preşedintele asociaţiei Millésime Dorin Popa are o experienţă de peste 40 de ani, este prim-vicepreşetintele Asociaţiei degustătorilor autorizaţi din România astfel că experienţa sa poate veni în sprijinul nevoilor dumneavoastră. Împreună cu personalul şi cu colaboratorii asociaţiei vă stă la dispoziţie prin mai multe tipuri de servicii: cursuri de cultura şi civilizaţia vinului, degustări, cine gourmet şi recepţii, consultanţă pentru restaurante, consultanţă pentru producători și evaluare vinuri şi colecţii.

Cramele Avincis - Această aventură a început prin descoperirea unei pasiuni în anul 2007, când Cristiana Stoica a revenit împreună cu soţul său, Valeriu, în leagănul familiei, în regiunea Drăgăşani. Emoţia amintirilor, frumuseţea locului, calitatea vinurilor degustate în împrejurimi, le-au produs o adevarată revelaţie. Astfel s-au născut ideea restaurării conacului familial, unde mama Cristianei şi-a petrecut vacanţele în copilarie, şi hotărârea de a reda farmecul de odinioară al viei rămase în paragină.

S-au pus astfel bazele proiectului de a da o nouă viaţă domeniului familial şi de a restitui farmecul de odinioară podgoriei din regiune, care cunoscuse perioada sa de glorie la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Desfășurarea evenimentului

- Dorin Popa a deschis evenimentul cu o scurtă descriere și cu prezentarea invitaților.

- Prezentarea Editurii Casa a fost făcută de Emese Bökös, coordonatoarea biroului editurii.

- Maria Pop a vorbit despre crame si pivnițe de vinuri.

- Dorin Popa a luat cuvântul prezentând cartea: Vinul - de la strugure, în pahar. Tot ce trebuie să ştim despre vin.

- Cuvântul de încheiere a evenimentului a fost ținut de Valeriu Stoica, proprietarul cramelor Avincis, care a asigurat degustarea de vinuri cu care se va încheia evenimentul.

Image  Image  Image  Image  Image