În perioada 15-22 mai 2016, a avut loc cea de-a 23-a ediție a concursului “Hard&Soft”, ediție la care a participat și o echipă de 4 studenți ai Universității din Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației. Cei 4 membri ai echipei au fost: Mircea Mihai Moisoiu, anul IV, specializarea Calculatoare, Laurean Flaviu Mateiu, anul IV, specializarea Tehnologia Informației, Raul-Robert Brînduș, anul III, specializarea Tehnologia Informației și Andrei Romulus Ghincu, anul II, specializarea Calculatoare. La această ediție a competiției au participat 14 echipe de studenți din țară și străinătate.

Tema concursului a constat în realizarea unui sistem universal de dispozitive fără fir cu aplicabilitate în domeniul casnic. Fiecare echipă a avut de ales cel puțin 2 domenii de aplicare și de implementat câte un sistem funcțional pentru fiecare domeniu. În plus, echipele au avut și sarcina comună de a dezvolta o aplicație de detectare a căzăturilor pentru persoanele în vârstă, aplicație care să permită în același timp anunțarea unui îngrijitor sau a unei rude apropiate.

Echipa orădenilor a optat pentru dezvoltarea unui sistem de detectare a gazelor periculoase, un sistem de detectare a nivelului apei dintr-un recipient pentru animale domestice, un sistem de securitate a locuinței prin utilizarea de cartele cu cip-uri și o aplicație pe mobil destinată persoanelor în vârstă care permite trimiterea automată a unui SMS către un număr de telefon prestabilit.

Echipa departamentului Calculatoare și Tehnologia Informației din Oradea a câștigat Premiul special al juriului pentru proiectarea orientată pe produs.

Studenții au fost pregătiți pentru acest concurs în cadrul cercului științific studențesc ‘‘Cercetări şi perspective în domeniul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei” de ing. Cristian Tiurbe, ș.l.dr.ing. Otto Poszet și ș.l.dr.ing. George Pecherle.

Despre concursul “Hard&Soft”

“Hard&Soft” este un concurs profesional studențesc internațional organizat de Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava încă din anul 1994. Acesta este destinat studenților de la specializările de Calculatoare și Tehnologia Informației din țară și din străinătate și presupune realizarea unui proiect într-un timp limitat și având la dispoziție o gamă limitată de resurse. Concursul se desfășoară pe o perioadă de 5 zile, iar tema este dezvăluită în prima zi de concurs, fiind aleasă din zone specifice aparținând domeniul Ingineriei Calculatoarelor. Așa cum o spune și numele, concurenții trebuie să dovedească cunoștințe superioare atât în zona hardware, cât și cea software.

 

Director Departament Calculatoare și Tehnologia Informației,

Conf.univ.dr.ing. Mirela Pater

Image  Image  Image