La workshop au participat peste 50 de studenţi, însoţiţi de cadre didactice, de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea „Politehnica” din Timişoara - Facultatea de Inginerie Hunedoara, Universitatea din Petroșani, Universitatea „Eftimie Murgu” Reșiţa, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Universitatea din Oradea. 

Agenda workshop-ului a cuprins următoarele activități:

  • Miercuri, 11 mai 2016, a avut loc deschiderea oficială a workshop-ului, în cadrul Bibliotecii Universităţii din Oradea, după care a urmat o vizită în laboratoare de cercetare ale universităţii. În cadrul acestei vizite, de un real ajutor, prin explicaţiile oferite, au fost colegii de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică (prof. univ. dr. ing. Vesselenyi Tiberiu, conf. univ. dr. ing. Buidoş Traian, şef lucr. dr. ing. Moldovan Ovidiu) și de la Centrul Naţional de Cercetări Geotermale (dr. ing. Setel Aurel). În continuare s-a desfășurat o masă rotundă pe tema creşterii eficienţei energetice. Invitaţi în cadrul mesei rotunde au fost specialişti în domeniu, din mediul economic şi cadre didactice universitare: conf. univ. dr. ing. Emil Dale, conf. univ. dr. ing. Nicolae Coroiu, conf. univ. dr. ing. Laurențiu Popper și conf. univ. dr. ing. Zsigmond Zetenyi.
  • Joi, 12 mai 2016, s-a desfășurat un concurs de idei reliefate prin proiecte elaborate de către studenţi, precum şi exerciţii demonstrative şi o expoziţie de proiecte tehnice. Cele mai bune idei şi exponate au fost premiate. În cursul după-amiezei a urmat un tur al oraşului Oradea, încheiat cu cina festivă.
  • Vineri, 13 mai 2016, a avut loc o secţiune de tip „knowledge café” centrată pe subiectele: Casă pasivă independentă energetic şi Atragerea de fonduri europene în domeniul eficienței energetice. Programul a continuat cu activităţi sportive şi de agrement în staţiunea Băile Felix.

Workshop-ul a fost de bun augur și s-a bucurat de un real succes, participanţii declarându-se extrem de mulțumiți de interesantele subiecte discutate și de ideile noi cu care au plecat de la această manifestare.

Image  Image  Image  Image