Evenimentul a început la orele 18:00, la sosirea Preasfinţitului Siluan.  Există o vorbă din bătrâni: “ Totdeauna lucrul tău, să-l începi cu Dumnezeu “, aşadar şi noi am început prin a-I adresa o rugăciune bunului Dumnezeu.  Preşedintele A.S.C.O.R Oradea, Gordan Ionuţ  a prezidat această întalnire îmbrăcat într-un costum popular tradiţional din Bihor, obicei menţinut în asociaţia noastră şi cu alte prilejuri când le purtăm cu mult drag ( sărbători, colindat etc ). A urmat o scurtă biografie a preasfinţitului părinte Siluan precum şi o prezentare scurtă a modului de desfăşurare a conferinţei.

     Invitatul nostru ne-a bucurat apoi cu frumoasa sa prezentare a ceea ce ar trebui să urmărim în viaţa noastră, adică bucuria întâlnirii cu Dumnezeu, importanţa acestei relaţii, simplitatea, curăţia şi frumuseţea vieţuirii cu El.

    Publicul prezent a fost vădit interesat, dovadă stând numeroasele întrebări pe care le-au adresat cei din sală invitatului nostru, la care acesta a răspuns cu mult drag, picurându-ne în suflete puţin din trăirile şi experienţele Preasfinţiei sale.

     Dorim să mulţumim şi Universităţii din Oradea, doamnei Gordan Mariana şi doamnei Simona Trip şi altor profesori din cadrul Universităţii, pentru tot sprijinul acordat şi pentru bunăvoinţa şi căldura cu care ne primesc de fiecare dată solicitările, ne bucurăm pentru că prin exemplul lor vedem că studenţii care doresc să se implice în diverse activităţi pot găsi un real ajutor din partea acestor minunaţi profesori.

Ionuț Gordan,

Preşedinte A.S.C.O.R.

Image

Image  

Image

Image   

Image  

Image

Image   

Image  

Image