Printre temele abordate în cadrul acestui eveniment se numără: Cadrul profesional (Relația cadru didactic-student; Practica și experiența profesională etc.) și Cadrul social (Condiții de cazare, burse, tabere studențești, baza sportivă, timp liber).

Obiectivele acestui eveniment au fost consolidarea relației dintre student și cadrul didactic; identificarea și expunerea eventualelor dificultăți cu care un student se confruntă; expunerea și soluționarea eventualelor probleme ale universității.

Studenții organizatori au plănuit fiecare detaliu al evenimentului, acesta începând cu imnul României intonat de Andrei Dem, student al Facultății de Teologie, anul I. Apoi, pentru bunul demers al evenimentului, pentru a nu exista denigrări, atacuri la persoană și pentru a evita alte aspect negative, aceștia au depus un jurământ.

 Prin acest eveniment, studenții doresc să tragă un semnal de alarmă, dorind să se implice activ în toate acțiunile universității și să participe la dezvoltarea acesteia. Ei își  doresc o universitate prosperă, o universitate care să dăinuie în timp. Studenții senatori ai Universității din Oradea anunță că vor milita pentru drepturile studenților, pentru drepturile acestei instituții și totodată vor lupta pentru ca proiectele derulate de ei să aibă continuitate în timp.

În final, evenimentul a fost o reusită, sala Aula Magna fiind ocupată la capacitate maximă, iar studenții fiind într-un număr de peste 200. S-a creat o punte de comunicare între cadrele didactice și studenți. Participanții și-au expus părerile, au pus accent pe lucrurile mai puțin bune pentru a fi soluționate, însă și pe acele lucruri care sunt realizate corespunzător în universitate. Fiecare tabară și-a manifestat nemulțumirile referitoare la anumite aspecte lăsând drept de replică celeilalte tabere.

Studenții senatori consideră că acesta este primul pas pentru a realiza o schimbare înspre bine în universitate, iar obiectivele evenimentului au fost atinse în cea mai mare parte. 

Ionuț BOLDAN,

 Președintele interimar al studenților din Senatul Universității din Oradea

Image  Image  Image  Image  

Image  Image