Rezultatele cercetărilor prezentate de Universitatea din Oradea în cadrul acestui Salon s-au bucurat de un mare interes din partea publicului vizitator, fiind de asemenea unanim apreciate de către organizatorii evenimentului.

Prezentarea Universităţii din Oradea a fost premiată cu cea mai înaltă distincţie, fiindu-i acordată Diploma de Excelenţă şi Premiu Special PRO INVENT pentru performanţă în cercetare, inovare şi inventică.

În cadrul galei de premiere, juriul Salonului Internaţional de Inventică - PRO INVENT 2016, Cluj-Napoca, a decernat 5 Diplome de Excelenţă si Medalii de Aur cu menţiune specială pentru cele mai importante dintre realizările din activitatea de cercetare a cadrelor didactice şi cercetătorilor din cadrul Universității din Oradea:

- Procedeu de generare a danturii cilindrice curbe cicloidale - Autor: STĂNĂȘEL Iulian

- Metoda de determinare a acidului ascorbic din fructe - Autori: BUNGĂU Simona, GAVRIȘ Georgeta, CĂRĂBAN Alina Maria, FODOR Alexandrina, PETREHELE Anda, IOANA Grațiela

- Metoda pentru determinarea în timp real a vitezei reacției de hidroliză a amidonului cu amilaze. Autori: CĂRĂBAN Alina Maria, GAVRIȘ Georgeta, BUNGĂU Simona, ȚARCĂ Radu Cătălin, ȚARCĂ Ioan Constantin, FILIP Monica Sanda

- Metoda de recuperare a ionului de plumb din soluții reziduale apoase – Autori: GAVRIȘ Georgeta,  STĂNĂȘEL Oana Delia

- Soiul ORADEA4/specia: Piersic portaltoi. Autori: POPOVICI Daniel, BIRO Cornelia, BUCUREAN Eva, ȘTEFAN Iulian.

Image

Image Image Image Image Image Image Image