La competiţie au participat 35 de studenţi a căror sarcină a fost de a proiecta structuri de interconectare al unui modul electronic. Tematica ce a stat la baza concursului a fost proiectarea şi generarea layout-ului precum şi a fişierelor destinate fabricării PCB (Printed Circuits Board) pentru un sistem IOT ( Internet-of-Things).

Primele două locuri au fost ocupate de studenţii de la Universitatea din Suceava. Câştigătorul premiului I a primit 1.000 de Euro, iar cel de pe locul II 500 de Euro. Locul III a fost ocupat de studentul de la Universitatea din Piteşti, premiul constând în 250 de Euro.

Au fost acordate şi 5 menţiuni a câte 100 de Euro. Studentul orădean, Andras Constantin Paranici, înscris la masterat în anul I, specializarea Tehnologii Audio-Video şi Telecomunicaţii, a obţinut o menţiune pentru proiectul prezentat. În cadrul festivităţii de premiere au fost acordate şi 12 certificate de excelenţă.

Ediţia din acest an desfăşurată sub motto-ul „A WAY to turn your HOBBY into a PROFESSION (O cale de a-ţi transforma hobbyul într-o profesie)” poate deveni realitate pentru o parte din participanţi. Studenţii câştigători, alături de cei 12 laureaţi cu certificate de excelenţă, vor primi oferte de angajare din partea sponsorilor tehnici ai competiţiei. 

Vineri dimineaţa a mai avut loc şi un  panel de discuţii între reprezentanţi ai companiilor din România din industria electronică şi ai universităţilor unde se organizează programe de studii în domeniul Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii. La dezbaterile tehnice au participat 10 specialişti din România, Germania, Franţa şi Ungaria. 

Evenimentul de la Oradea a fost posibil prin implicarea şi atenta organizare a prof.univ.dr. Cornelia Gordan, director al Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii  şi a pus bazele unui parteneriat strategic între mediul academic din ţară şi cel din industria electronică, parteneriat destinat educării şi specializării resursei umane.

 

Biroul de Comunicare