În deschiderea evenimentului, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, prof.univ.dr. Sorin Curilă l-a prezentat pe invitat, subliniind că Dorin Matei este specialist în domeniul comunicării din Cluj-Napoca şi că „îl asigură de toată deschiderea spre dialog şi colaborare din partea universitarilor şi studenţilor orădeni”.

De asemenea conf.univ.dr. Simona Trip, prorector responsabil cu Managementul Serviciilor Studenţeşti şi Sociale l-a invitat pe oaspete „să ne împărtăşească cunoştinţele, experienţele şi deprinderile în comunicare cu comunitatea academică a Universităţii din Oradea”.

În deschidere, Dorin Matei a transmis următorul mesaj: „Îmi doresc ca informaţiile de care veţi beneficia azi să vă ducă mai aproape de realizarea ţelurilor pe care vi le propuneţi.”

În speranţa că Ora de Comunicare a fost pe placul auditoriului, Dorin Matei a încheiat cu un proverb drag lui şi anume: „Mult după ce oamenii vor uita ce ai făcut sau ai spus îşi vor aminti despre cum i-ai făcut să se simtă”.