Calendarul concursului a inclus mai multe etape: înscrierile au avut loc în perioada: 19 martie - 26 martie 2025.

Etapa scrisă s-a derulat până în 31 martie 2025, iar etapa procesului simulat s-a desfășurat în data de  28 aprilie 2025.

”După o zi lungă, intensă, dar și frumoasă, studenții au ,,gustat” din experiența unui proces simulat de Dreptul Familiei. La această ediție (a VI-a) au participat studenți de la Universitatea din Oradea, Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași”, a declarat decanul Facultății de Drept din Oradea, conf. univ. dr. Crsiatian Miheș.

Echipa a fost formată din:

Judecători:  Hodis Miruna Dana (Oradea),  Filote Alina (Alba Iulia)

Echipa avocați reclamant: Mănoiu Lucian (Oradea) și Fărău Anca (Alba Iulia)

Soț reclamant: Vidican  David (Oradea)

Echipa avocați pârâtă:  Mîndruț Maria (Oradea) și Ungureanu Alexandra (Iași)

Soție:  Theodorescu Elena (Oradea)

Martori: Ardelean Ela (Oradea), Kis Bianca (Oradea), Similache Anemona (Alba), Dobai Vanessa (Oradea).

 

Premianții au fost următorii:

PREMIUL I: Echipa avocați reclamant: Mănoiu Lucian (Oradea) și Fărău Anca (Alba Iulia)

PREMIUL II: Echipa avocați pârâtă:  Mîndruț Maria (Oradea) și Alexandra Ungureanu (Iași)

PREMIUL III: Kis Bianca (Oradea), Elena Theodorescu (Oradea)

Cel de al doilea eveniment - INTERNATIONAL SEMINAR ON CIVIL LAW AND CIVIL PROCEDURAL LAW, cu tema "Private law protection of the vulnerable party", s-a desfășurat în colaborare cu Facultatea de Drept (Universitatea din Miskolc, Ungaria) și Facultatea de Drept (Universitatea Jagiellonă din Cracovia, Polonia). Evenimentul organizat de cele trei Facultăți de Drept s-a desfășurat la Miskolc.

Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea a fost reprezentată de studenții de la programe de master și licență: Culda Diana Maria, Sala Denisa Roberta, Ungur Amalia, Coroian Maria - Cristina, Bodorcsuk Diana Bianca și Maier Damaris Soriana.

Organizatorii și coordonatorii evenimentului au fost conf.univ.dr. Cristian Dumitru Miheș, decanul Facultății de Drept, Universitatea din Oradea, lect.univ.dr. Florina Florentina Morozan și asist.univ.dr. Péter Tamás Ernő. Inițiatorul acestui proiect ambițios, aflat a ediția a II a, este Dr. habil. prof. univ. Radoslaw Flejszar din partea Universității Jagiellona din Cracovia.

Domnul conf.univ.dr. Cristian Dumitru Miheș, decanul Facultății de Drept a declarat: “Chiar dacă ambele evenimente s-au derulat în aceeași zi rezultatul a fost unul extraordinar pentru studenții care au participat la aceste evenimente și îi felicităm pe toți studenții implicați și le mulțumim pentru că au avut curajul să intre în competiție!”

Pe această cale adresăm gânduri speciale de mulțumire domnului judecător Cristian Monenci, vicepreședinte Curtea de Apel Oradea pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment! Mulțumiri cadrelor didactice din alte centre universitare Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, pentru recrutarea și coordonarea studenților care au participat la concurs. Adresăm felicitări și mulțumiri colegelor noastre: Conf.univ.dr. Oana Mihăilă (coordonatorul evenimentului) și lect. univ. dr. Mihaela Teacă pentru contribuția adusă la organizarea evenimentului!

„Le mulțumim cadrelor didactice și studenților de la Facultatea de Drept și Administrație de la Universitatea Jagiellonă din Cracovia și de la Facultatea de Drept din Miskolc”, a adăugat decanul de la Oradea. De asemeanea, conf. univ. dr. Cristian Miheș a adresat felicitări tuturor participanților și mulțumiri speciale conf.univ.dr. Gábor Mélypataki și lect. dr. Toth Gergő József pentru frumoasa primire!

Image  

Image  

Image  

Image  

Image  

Image  

Echipa de Comunicare