Evenimentul științific a avut ca scop promovarea dialogului academic între studenți și profesori din România și Statele Unite, cu privire la provocările proceselor de tranziție democratică și consolidare democratică în diverse regiuni ale lumii.

Conferința s-a desfășurat online și într-una din sălile de curs ale FIRISPSC, incluzând două sesiuni tematice, în cadrul cărora studenții celor două universități au prezentat lucrări de cercetare realizate sub îndrumarea profesorilor dr. Raluca Viman-Miller și conf. univ. dr. Cristina Matiuța.

Image  

Printre temele abordate s-au numărat: Impactul Uniunii Europene asupra democratizării României post-comuniste, Regresul democratic în Ungaria, Războiul hibrid în Republica Moldova, Ascensiunea partidelor de extremă dreaptă, Populismul global în SUA și Brazilia, Participarea politică a femeilor în România, Politici privind memoria Holocaustului în statele baltice, Președinția lui Vladimir Putin și influența Rusiei.

Conferința face parte din seria colaborărilor internaționale dintre cele două instituții academice, care includ schimburi de cadre didactice prin programul Erasmus și proiecte comune de cercetare.

„A a fost o oportunitate valoroasă pentru schimbul de idei între studenți și cadre universitare, promovând înțelegerea critică și abordarea internațională a proceselor democratice. Pot spune că a fost un eveniment științific foarte interesant, care i-a captivat atât pe studenții din Oradea, cât și pe cei din Dahlonega, Georgia ”, a declarat conf. univ. dr. Cristina Matiuța.

Image  

 

Image   

Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea