În cadrul Proiectului „Pădurea Comunitară Ineu”, studenții și profesorii din Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră se implică activ, aplicând în practică ceea ce au învățat teoretic. Prima acțiune a fost pregătirea lucrărilor de împădurire, unde studenții au recoltat probe de sol și au pichetat terenul în vederea acestor lucrări. 

Acest proiect are și caracter științific, esențial pentru crearea de noi păduri în contextul schimbărilor climatice, fiind utilizate în premieră produse care mențin umiditatea în sol și ajutând, astfel, puieții forestieri să parcurgă cu succes posibile perioade de secetă excesivă a solului. La începutul acestui proiect, un total de 5.000 de puieți, cuprinzând specii precum Juglans nigra (nuc negru), Quercus robur (stejar pedunculat) și Quercus rubra (stejar roșu), au fost plantați pe o suprafață de un hectar cu ajutorul voluntarilor din cadrul partenerilor de la Celestica, iar miercuri 16.04.2025, copii de la Școala Gimnazială „Puiu Sever” din Ineu vor învăța să planteze puieți.

”„Pădurea Comunitară Ineu” arată cum implicarea comunității și colaborarea între instituții pot genera schimbări semnificative pentru un viitor sustenabil. Noua zonă împădurită va deveni un spațiu dedicat educației și cercetării pentru studenți și copii, precum și un loc de recreere și petrecere a timpului de calitate pentru toți cei interesați de natură”, a declarat prof. univ. dr. ing. habil. Timofte Adrian Ioan.

În numele departamentului, prof. univ. dr. ing. habil. Timofte Adrian Ioan își exprimă recunoștința pentru fiecare inițiativă dedicată îmbunătățirii educației forestiere și pentru contribuțiile semnificative care vizează extinderea suprafețelor împădurite. Astfel, organizatorii invită întreaga comunitate să participe activ la diverse programe care promovează practici durabile în această perioadă crucială, lucrând împreună pentru un viitor mai sustenabil pentru toți.

Pentru mai multe informații, poate fi contactat Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră al Universității din Oradea, +40 259 408 278.

Echipa de Comunicare UO


Image Image Image Image Image Image