Rectorul i-a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în managementul facultăţilor precum şi echipa de conducere din mandatul 2008 – 2012, condusă de rectorul de atunci, prof.univ.dr. Cornel Antal. Acest rezultat s-a concretizat prin acodarea capacităţii maxime de şcolarizare la cele 19 programe de studiu care au fost evaluate şi chiar suplimentarea la mai multe specializări cu cerere mare precum drept, medicină, psihologie şi altele.
Preşedintele Senatului universitar, prof.univ.dr. Sorin Curilă a declarat cu toată convingerea că „este unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa instituţiei, primirea celui mai mare calificativ – Grad de Încredere Ridicat. Este un moment special pentru care comunitatea academică și-a concentrat eforturile mai bine de cinci ani.” În încheierea discursului, profesorul Sorin Curilă a mulţumit tuturor structurilor de conducere din instituţie şi nominal conducerii executive din mandatul anterior, evidenţiind că deciziile pe care Senatul le va lua în continuare vor fi puternic conectate la calitate şi exigenţă.
După aceasta prof.univ.dr. Constantin Bungău a făcut o scurtă prezentare a profesorului Curtu despre care a menţionat că „de la absolvirea facultăţii are o prestigioasă activitate didactică şi de cercetare, iar din 2006 coordonează ARACIS”, dând cuvântul distinsului oaspete. „La Universitatea din Oradea, ARACIS a realizat a treia evaluare în urma căreia aţi obţinut calificativul cel mai înalt - Grad de încredere Ridicat. Dar vreau să vă spun că la nivelul Europei se discută despre un nou calificativ - Excelent. Aşadar, va trebui să aveţi în vedere acest aspect şi să fiţi pregătiţi pentru o nouă provocare”, a declarat acesta.
Preşedintele a mai precizat că „la şedinţa care a avut loc joi, 19 decembrie 2013, cei 25 de membri ai Consiliului au votat în unanimitate pentru conferirea acestui calificativ”, după care a continuat cu o prelegere intitulată „Cultura calității și excelența în învățământul superior românesc în lumina schimbărilor continue ale pieței muncii”, în care a vorbit despre calităţile şi principiile pe care universităţile de astăzi trebuie să le urmeze pentru a deveni o instituţie de învăţământ superior performantă şi prestigioasă.
În încheiere, preşedintele Curtu a înmânat rectorului şi preşedintelui Senatului universitar certificatul care atestă obţinerea calificativului „Grad de Încredere Ridicat pentru perioada 2013 – 2018”.
Pentru eforturile depuse în direcţia menţinerii şi creşterii standardelor de calitate ale UO, ARACIS a dorit oferirea de încă şase „Insigne de Calitate”. Cinci dintre acestea au fost înmânate public, în plenul întâlnirii. Beneficiarii lor au fost nominalizaţi personal de către rectorul Constantin Bungău, insignele revenind profesorilor universitari: Cornel Antal, Ioan Felea, Sorin Curilă, Mariana Mureşan şi Ştefan Nagy. Cea de-a şasea insignă i-a fost conferită de preşedintele ARACIS rectorului UO.
Fiindcă ne aflăm în pragul Sfintelor Sărbători de Crăciun, nu puteau lipsi străbunele conlinde. La intrarea în sală, oaspetele a fost întâmpinat cu imnul academic “Gaudeamus” şi câteva colinde interpretate de Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Episcop dr. Vasile Coman” dirijat de preot, conf.univ.dr. Mihai Brie.
Momentul muzical de final a fost oferit de: orchestra Facultăţii de Arte, Departamentul de Muzică, pregătită de lector univ.dr. Carmen Rus, corul Facultăţii de Arte, Departamentul de Muzică, având ca dirijor pe prep. univ. Tudor Ciupeiu şi corul de studenţi ai clasei de canto condusă de conf.univ.dr. Florina Mariş Hinsu şi asist. univ.drd. Florin Mariş Hinsu, dirijat de conf.univ.dr. Valentin Lazăr.
Biroul de Comunicare