Acest proiect, realizat prin colaborarea dintre Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației (IETI), Asociația „Casă Dragă Casă”, și compania Plexus, a inclus renovarea integrală și echiparea laboratorului. Investiția se ridică la aproximativ 70.000 de euro. Designul proiectului și implementarea acestuia au fost realizate și coordonate de compania „Designabil”, reprezentată de Andreea Bilan.

Prezent la eveniment, rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău a afirmat că „orice student și orice cadru didactic și-ar dori un asemenea laborator”. Rectorul a subliniat importanța relațiilor de parteneriat pe care universitatea le are cu mediul economic, mulțumind companiei Plexus pentru implicarea ei în modernizarea laboratorului. „Am început anul frumos, datorită vouă”, a mai afirmat prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, adresând mulțumirile sale și cadrelor didactice ale facultății.

Image  

La rândul său, decanul IETI, conf. univ. dr. Eugen Gergely, a afirmat că noul laborator pune studenții și cadrele didactice în fața unor standarde tehnologice foarte ridicate. „Plexus este unul din cei mai importanți angajatori ai studenților și absolvenților noștri”, a subliniat decanul IETI, adăugând că facultatea „este mândră că poate furniza material uman de calitate industriei locale”. „Vă mulțumesc din suflet”, a spus conf. univ. dr. Eugen Gergely, anunțând, pentru finalul acestui an, încă un laborator complet modernizat în cadrul facultății pe care o conduce.

Managerul general al Plexus Services România, Cristian Gurka, a declarat că, în opinia sa: „Industria nu poate exista fără colaborarea cu mediul academic. Convinși de aceasta, noi facem eforturi ca echipamentele la care studenții au acces să fie la nivelul tehnologic al anului 2025. Angajații noștri nu pot folosi tehnologia de ultimă generație pe care o avem dacă dumneavoastră, universitățile, nu le asigurați o educație valoroasă”.

Emil Barna, directorul executiv al Asociației „Casă Dragă Casă”, s-a declarat și el „onorat să fie parte a acestui proiect”. „Noi am fost o punte între cei care au capacitatea de a realiza astfel de lucruri și aceia care au mare nevoie de ele. Sper ca studenții să vină cu drag în acest nou laborator”, a mai spus Emil Barna.

„Prin acest laborator modern, sute de studenți de la programele de studii Electronică Aplicată, Rețele și Software de Telecomunicații, dar și de la alte specializări din cadrul facultății noastre vor avea acces la condiții excelente pentru desfășurarea orelor practice. Mulțumim partenerilor noștri pentru implicarea și sprijinul lor în dezvoltarea bazei materiale a universității,” a declarat și Adrian Burcă, ș. l. dr. ing., director al Departamentului de Electronică și Telecomunicații, principalul beneficiar al noii investiții.

Image

Sub deviza: „Implică-te! Inspiră-te! Dezvoltă-te!”, proiectul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației include și o componentă ce vizează  extinderea oportunităților de carieră pentru studenți. Aceștia pot efectua stagii de internship și practică de specialitate în cadrul companiei Plexus sau își pot realiza chiar și proiectele de diplomă în cotutelă, cu specialiști ai companiei. În plus, această colaborare permite organizarea unor laboratoare de specialitate, pentru a le oferi studenților o pregătire aplicată, conectată la cerințele pieței.

 

Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea