Connectronics România este parte a companiei belgiene Connect Group. La acţiunea de ieri, Chief Technology Officer  (Şef al Departamentului Tehnologic Connect Group) dr. Peter Verrept le-a explicat studenţilor prezenţi că firma doreşte să deschidă un nou departament în Oradea pe segmentul de tehnologie care va implica activităţi de design/layout şi test development pornind de la conceptul: „Tehnologia este un serviciu”. „Pentru a crea acest nou departament, la Oradea, singurul oraş din România unde avem linie de producţie, cautăm ingineri. În opinia noastră acei ingineri care pe lângă cunoştinţele teoretice pot fi creativi, inovatori şi dedicaţi vor avea cele mai mari şanse de dezvoltare profesională”.

Studenţii prezenţi s-au arătat interesaţi de această oportunitate de muncă. Pentru a se familiariza mai bine cu activitatile companiei, se doseşte initierea de cursuri practice în cadrul companiei din Oradea.

Prodecanul facultăţii, prof.univ.dr. Daniel Trip a mulţumit conducerii firmei pentru ajutorul acordat în desfăşurarea activităţii de practică a studenţilor: „aş sublinia că această societate este parte în Comisia de Calitate a facultăţii prin persoana managerului de operaţiunui al Connectronics România, Octavian Mălan, absolvent al primelor generaţii ale specializării Electronică aplicată şi a cărui opinie este esenţială în ce priveşte noile cerinţe de pe piaţa tehnologică.”

Important de menţionat este faptul că în prezent 53 de ingineri angajaţi ai firmei sunt absolvenţi ai celor două specializări amintite.