Evenimentul, intitulat: „Strategii avansate de cercetare și management al carierei de cercetător”, se desfășoară în cadrul proiectului „Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor (UBB-CORE)/Center for Orientation in the Research Career of the Nord-West Region/(UBB-CORE)”.

Image  

Proiectul este un parteneriat între Universitatea din Oradea și Universitatea Babeș-Bolyai, fiind susținut de prorectorii celor două universități: prof. univ. dr. Sanda Filip (Universitatea din Oradea) și prof. univ. dr. Adrian Olimpiu Petrușel (Universitatea Babeș-Bolyai). Temele puse în discuție de participanți vizează: strategii avansate de cercetare cantitativă, digitalizarea în cercetare, strategii de promovare a rezultatelor cercetării, networking și munca în echipe interdisciplinare, motivarea tinerilor pentru implicarea în cercetare. Formatorii sunt cadre didactice și cercetători ai Universității Babeș-Bolyai cu expertiză în domenii umaniste și socio-umane: Cercetător Științific Luminița Dumănescu – Centru de Studiere a Populației și Științe ale Educației, lect. univ. dr. Daniel Andronache – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, conf. univ. dr. Sebastian Pintea - Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, lect. univ. dr. Daniela Dumulescu - Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, lect. univ. dr. Leonard Artur Horvath – directorul Centrului UBB-CORE, Facultatea de Istorie, Filosofie și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, și prof. univ. dr. Karla Barth, decanul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea.

La evenimentul științific iau parte 70 de cadre didactice, din domeniul Științelor Sociale, al Științelor Umaniste și al Artelor, toate de la Universitatea din Oradea.

Image  

„Considerăm benefică participarea la astfel de training-uri care, pe lângă faptul că ne îmbogățesc cunoștințele, contribuie la o mai bună colaborare în cadrul mediului academic și poate chiar structurarea unor echipe interdisciplinare de cercetare”, a afirmat prof. univ. dr. Karla Barth, decanul Facultății de Științe Socio-Umane, adăugând că acest proiect face parte - fiind inclus în strategia de cercetare a Universității din Oradea.

Image  

 

Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea