Între 1-3 noiembrie 2024, Societatea Antreprenorială Studențească a Universității din Oradea (SAS) a găzduit tabăra „Proiecte de educație ecologică. Antreprenoriat studențesc Provocări actuale”. Evenimentul face parte din calendarul proiectului cu titlul: „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului studențesc.” Au participat: studenți, profesori și mentori. „Tinerii prezenți au avut parte de o experiență educațională complexă, menită să îmbine dezvoltarea abilităților antreprenoriale cu responsabilitatea ecologică”, spune ș. l. dr. ing. Mihaela Novac, coordonatoarea proiectului.

Prima zi a taberei a inclus în program o sesiune de inițiere în comunicare, coordonată de conf. univ. dr. ing. Ovidiu Novac, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației (IETI) și o alta dedicată accesării fondurilor europene, condusă de Dan Noje – de la Biroul Programe și Proiecte CDI al Universității din Oradea. Acesta le-a oferit studenților o înțelegere amplă asupra strategiilor de finanțare pentru inițiative antreprenoriale. „În cadrul atelierelor interactive susținute de experți, participanții au explorat tehnici de comunicare esențiale pentru succesul profesional, iar discuțiile despre fondurile europene au permis studenților să afle, direct de la antreprenori experimentați, despre provocările și oportunitățile din acest domeniu”, explică ș. l. dr. ing. Mihaela Novac.

În ziua a doua de tabără, atenția participanților s-a îndreptat către proiectele de educație ecologică. Sub îndrumarea ing. silvic Ferko Jeno, au participat, cu toții: studenți, cadre didactice, mentori, la o activitate practică de plantare și întreținere a puietului de brad. „Scopul nostru a fost acela de a transmite un mesaj de încredere în viitor, promovarea sustenabilității și responsabilității față de mediu”, afirmă organizatorii. A urmat apoi un workshop dedicat dezvoltării unui plan de afaceri inteligent, susținut de prof. Crina Mihăieș. În acest cadru, participanții au învățat să folosească instrumente de inteligență artificială pentru a-și rafina ideile și a crea strategii inovatoare pentru afacerile lor viitoare. Participanții, antreprenorii de mâine, au primit premii pentru cele mai promițătoare proiecte de afaceri.

Ziua finală a taberei a fost dedicată consolidării relațiilor între participanți și a spiritului de echipă, prin activități de socializare și drumeții.

„Acest bootcamp studențesc a reușit să creeze un mediu de învățare dinamic și colaborativ, în care cei prezenți au avut posibilitatea de a-și extinde rețeaua de contacte, de a împărtăși idei de afaceri și de a-și dezvolta competențele antreprenoriale, sub îndrumarea mentorilor lor. Atmosfera de cooperare și dialog deschis a contribuit la succesul evenimentului și a stimulat participanții să își exploreze potențialul antreprenorial într-un context sustenabil și inovator”, a mai declarat ș. l. dr. ing. Mihaela Novac, coordonatoarea proiectului „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului studențesc”, derulat la Universitatea din Oradea.

 

Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea

Image  

Image  

Image  

Image  

Image