Cu acest prilej, studenții au aflat cum se realizează un business-plan, care sunt câteva dintre etapele pe care la parcurge un antreprenor în dezvoltarea sa profesională, dar au învățat și cum să gestioneze timpul ori resursele de care dispun.

Provocați de organizatori, reprezentanții Societății Antreprenoriale Studențești (SAS), participanții au vorbit, la rândul lor, despre cele învățate.

„La acest curs am primit multe informații care pot să contribuie la dezvoltarea unei viziunii antreprenoriale. Cred că tot ceea ce am învățat aici ne este foarte util, fiind parte din formarea noastră”, spune Ioana Larisa Bran, studentă a Facultății de Litere, anul ll, specializarea: Română - Engleză.

„Am fost plăcut surprins de informațiile aflate cu privire la tipurile și stilurile de antreprenoriat existente. Chiar dacă sunt un tânăr care citește despre acest subiect destul de des, am aflat aici informații valoroase, pe care nu le cunoșteam și, sigur, mă vor ajuta. Exemplele date în această prezentare sunt, cred eu, foarte utile pentru un tânăr antreprenor”, consideră Horațiu Bodog, student specializarea Sisteme Electrice, a Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației.

„La cursul de antreprenoriat, am explorat ce înseamnă să fii antreprenor și am discutat despre provocările acestui drum. Am descoperit că antreprenoriatul implică inițiativă, creativitate și perseverență, dar vine și cu riscuri și incertitudini. Cursul a inclus discuții interactive între studenți și profesor, care ne-au ajutat să înțelegem mai bine realitățile și responsabilitățile antreprenorilor, oferindu-ne o perspectivă practică asupra modului în care ne putem dezvolta propriile idei de afaceri”, spune Lăcrimioara Șandru, studentă a Facultății de Protecția Mediului, anul IV.

„A fost un curs care mi a schimbat părerile cu privire la multe lucruri legate de ideea de a deveni antreprenor. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la cursul acesta a fost îndemnul de fi mereu pozitivi în tot ce facem, la fel ca mesajul că vom avea parte și de eșecuri, însă depinde doar de noi cum o să trecem peste ele și ce o să învățăm din tot, pentru ca, la final, să ieșim învingători”, spune Andrei German Andrei, student anul II, FIETI, anul III.

„Țin să-i mulțumesc colegei noastre, conf. univ. dr. ec. Delia Pop, pentru neprețuitul ajutor acordat în realizarea cursului cu tematică de antreprenoriat”, a spus, la final,  ș. l. dr. ing. Mihaela Novac, coordonatoarea proiectului SAS.

 

Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea

Image  

Image