Astfel, 40 studenţi de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, programul de studiu Automatică și Informatică Aplicată (20 studenţi) şi Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, programul de studiu Robotică (20 de studenţi), beneficiază de programul de formare competenţe digitale avansate - IC3 Digital Literacy Global Standard 6.

IC3 Digital Literacy Global Standard 6 (IC3-GS6) este o certificare recunoscută la nivel internațional care formează abilități digitale avansate. IC3-GS6, este cea mai recentă versiune a programului IC3 Digital Literacy, oferă concepte actuale de calcul, inclusiv tehnologiile cloud și mobile. Acest program de formare se concentrează pe fundamentele de calcul, comunicarea digitală, crearea de conținut și securitatea cibernetică, oferă studenţilor posibilitatea de a-şi forma capacitatea de selecţie şi utilizare a celor mai adecvate instrumente de cercetare, de îmbunătăţire a productivităţii, de colaborare și comunicare, de a identifica informații fiabile, de a crea conținut, de a comunica în siguranță și de a utiliza eficient mediile digitale moderne.

IC3 - Digital Literacy Global Standard 6 curpinde un set de certificări, prin trei examene, fiecare acordând propriul certificat, care validează înțelegerea fiecărui domeniu la nivelurile de bază, intermediar și avansat. Când un candidat promovează cu succes toate cele trei examene de certificare, i se acordă Certificarea IC3 Digital Literacy Master și o insignă Master care arată o înțelegere avansată a conceptelor și principiilor din domeniile programului IC3 Digital Literacy.

Principalele avantaje ale programului de formare IC3 Digital Literacy Global Standard 6 (GS6), pentru studenţi sunt:

  • Activităţile de formare şi examenele de certificare se desfăşoară la Universitatea din Oradea;
  • Formează un set de abilități digitale cuprinzătoare: de la operațiuni de bază pe computer până la crearea de conținut avansat, inclusiv înțelegerea hardware, aplicațiile software și siguranța digitală.
  • Asigură o certificare cu relevanţă globală și adaptabilitate: competențele sale sunt transferabile în diferite industrii și regiuni, ceea ce o face o certificare valoroasă pentru oricine dorește să-și îmbunătățească angajabilitatea și adaptabilitatea într-o economie globală bazată pe tehnologie.
  • Îmbunătăţeşte gândirea critică și rezolvarea de probleme: Cursanții sunt învățați să evalueze credibilitatea informațiilor online, să gestioneze datele digitale în mod eficient și să rezolve independent problemele tehnice, contribuind la creșterea abilităţilor digitale și a încrederii în sine.
  • Formează competenţe în domeniul securităţii cibernetice și al responsabilităţii digitale: IC3-GS6 pune accent pe confidențialitatea online, învăță cursanții cum să protejeze datele personale și să adere la standardele etice, certificarea îi asigură că sunt pregătiți să navigheze în lumea digitală în mod responsabil și în siguranță.

Proiectul DigitalUO, prin programul de formare IC3 Digital Literacy Global Standard 6, asigură formarea unui set complet de abilități digitale avansate, pregătind studenţii Universităţii din Oradea pentru a face faţă provocărilor de pe o piaţă a muncii tot mai competitivă într-o societate bazată pe tehnologie.

Aceste activităţi sunt desfăşurate în cadrul proiectului: „Implementarea de tehnologii digitale în Universitatea din Oradea (DigitalUO)”, Proiect cofinanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Granturi pentru digitalizarea universităţilor, Componenta 15 – Educaţie, Reforma 5  - Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educaţiei, Investiţia 16: Digitalizarea universităţilor şi pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului,

Cod proiect: 94138451; Contract nr. 14.068/16.09.2022.

Beneficiar: Universitatea din Oradea

Perioada de implementare: 19 Septembrie 2022 – 31 Decembrie 2025

Valoarea totală eligibilă a contractului de finanţare este de  30.275.536,76 lei, din care:

-           Valoarea eligibilă nerambursabilă din PNRR: 30.275.536,76 lei (Valoarea totală: 25.441.627,53 lei, TVA: 4.833.909,23 lei).

Valoarea  bugetată pentru echipamente digitale se ridică la suma de:   22.943.677,20 lei (75,78%).

Manager de proiect – prof. univ. dr. Dodescu Anca Otilia – Prorector

Persoana de contact: Adrian Nicula - Director general administrativ

Tel. 0770202022, e-mail: anicula at uoradea.ro

Universitatea din Oradea, Str. Universităţii nr. 1, https://www.uoradea.ro/Proiecte+DGA

 

Echipa de Comunicare - Universitatea din Oradea

 

Image  

Image