Prorectori, cadre didactice și experți au discutat despre îmbunătățirea colaborării  dintre pachetele de lucru ale EU GREEN, Protocolul mobilităților universitare,  extinderea relațiilor  EU GREEN dincolo de granițele Europei, apelurile mobilităților Erasmus + stagii de practică și internship, plus lansarea apelului pentru mobilități de predare.

Liderul grupului de lucru (WP) 6, „Mobilitate și colaborare internațională pentru educație și sustenabilitate”, Alessandro Bernazzoli – de la Universitatea din Parma, a ținut să le mulțumească gazdelor orădene pentru „organizarea exemplară”. Reprezentanții celor nouă universități care compun alianța europeană EU GREEN au fost cu toții de acord că aceasta trebuie să își mărească impactul în cadrul comunității academice internaționale și că este necesară o strategie de comunicare între grupurile de lucru (WP) ale alianței, „pentru creșterea gradului de conștientizare”.

Programele mixte intensive, Blended Intensive Programs – BIPs, sunt considerate un succes deja consolidat al alianței. În consecință, toți cei prezenți au fost de acord cu realizarea „Booklet”, un catalog al BIP-rilor din 2023-2024, care se dorește a fi „un model de bune practici în ceea ce privește acest tip de programe”. „Booklet” va fi lansat la următoarea întâlnire a rectorilor EU GREEN, urmând ca, din „rațiuni ce țin de sustenabilitate” să fie realizate doar 500 de copii.

În cursul întrunirilor de lucru, cei prezenți au mai discutat despre „implementarea statului EU GREEN pentru studenți, în vederea creșterii numărului de mobilități”. Subgrupele de lucru ale WP 6 au lucrat, de asemenea, la stabilirea întâlnirilor și a calendarului pentru anul viitor, relația cu partenerii din Ucraina, viitoare proiecte comune și legături cu universități din Asia, America Latină sau Africa, contorizarea mobilităților prin Mobility tracker și, în special, legătura cu pachetele de lucru WP2 și WP3.

La finalul Staff Week WP6, Alessandro Bernazzoli a mulțumit, în plen, „tuturor participanților, în mod special, pentru succesul lucrărilor de care sunt foarte încântat”. Alessandro Bernazzoli a spus: „Thank you Oradea for the organization of the meeting, far beyond our expectations”! La rândul ei, prof. Maria Cecilia Mancini, vicerector responsabil cu relațiile internaționale și mobilitățile academice al Universității din Parma, a întărit ideea că lucrările desfășurate la Oradea „reprezintă un succes pentru EU GREEN”.

Și câteva concluzii, aparținând oaspeților Universității din Oradea, asupra staff week WP 6:

„Această întâlnire semnificativă s-a concentrat pe avansarea mobilității academice, lansarea de noi protocoale de colaborare și explorarea parteneriatelor strategice la nivel mondial.

Suntem încântați să vedem că alianța lucrează pentru o colaborare consolidată și obiective comune în mobilitate și educație internațională. Împreună, modelăm viitorul Spațiului Educațional European!”

Și mai multe detalii puteți afla de pe siteul alianței academice europene:

https://eugreenalliance.eu/eu-green-gathers-at-university-of-oradea-for-key-discussions-on-academic-mobility/

 

Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea

Image  

Image

Image