Coordonatoarea activităților EU GREEN la nivelul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Anca Dodescu, prorector al instituției academice, și prorectorul prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș i-au primit pe reprezentanții celor opt parteneri exprimând bucuria de a-i găzdui la Oradea și speranțele într-o cât mai bună colaborare. „Dragi oaspeți, colegi și prieteni, nu găsesc cuvinte destul de calde pentru a-mi exprima bucuria de a vă primi la Universitatea din Oradea și în frumosul nostru oraș. Este un privilegiu pentru instituția noastră de a găzdui, pentru prima dată, o reuniune de lucru a WP 6. Datorită prezenței voastre aici, Universitatea din Oradea va fi, pentru câteva zile, meridianul zero al viitorului mobilităților academice și al relațiilor internaționale care vor defini alianța noastră”, a afirmat prof. univ. dr. habil. Anca Dodescu, asigurându-i, totodată, pe cei prezenți că universitatea pe care o reprezintă este „un partener deplin conștient de rolul ei, în cadrul alianței academice europene, și de importanța dezvoltării relațiilor de lucru în interiorul EU GREEN”.
La rândul său, prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș a surprins asistența vorbindu-le oaspeților în toate limbile țărilor din care ei au venit. Prorectorul Universității din Oradea a dat glas bucuriei de a găzdui reuniunea de lucru a EU GREEN. Referindu-se la obiectivele WP 6, legate de mobilitatea academică și relațiile internaționale, prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș a declarat: „Trecutul este important, dar e mai important să ne trăim prezentul cu privirea îndreptată spre viitor”.
Coordonatorul WP 6, Alessandro Bernazzoli s-a declarat onorat să fie prezent la reuniunea găzduită de Universitatea din Oradea, adăugând că „prezența aici a tuturor reprezentanților universităților membre ale EU GREEN arată cât de importante sunt, pentru alianța noastră europeană, temele legate de mobilitatea academică și relațiile internaționale”. Alessandro Bernazzoli a subliniat că, în primul an de activitate al EU GREEN, s-au făcut pași importanți înainte, dar au și rămas „multe de făcut pentru ca universitățile noastre să devină un spațiu deschis pentru studenți și profesori”. „Să ne bucurăm de oportunitatea de a munci împreună!”, a mai spus, la finalul alocuțiunii sale introductive, profesorul italian.
Pe agenda reuniunii de la Universitatea din Oradea a WP 6 – „Mobilitate și colaborare internațională pentru educație și sustenabilitate”, figurează teme precum: dezvoltarea colaborării factuale între pachetele de lucru ale EU GREEN, Protocolul mobilităților universitare – ajuns în faza de aprobare, discuții despre cadre legale pentru mobilități, internaționalizarea EU GREEN dincolo de granițele Europei, apelurile Erasmus + stagii de practică și internship. Un moment, pe cât de inedit pe atât de special, al agendei ședinței de lucru a WP 6 de la Oradea este întâlnirea cu reprezentanții universităților ucrainene care au statut de „parteneri” ai alianței academice europene.
Iată ce spun partenerii noștri din EU GREEN despre evenimentul desfășurat la Oradea:
”Universitatea din Oradea a găzduit specialiști de top în mobilitate academică și relații internaționale din toate cele nouă universități partenere EU GREEN!”
Mai multe detalii pe site-ul alianței academice europene:
Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea