Programele de formare pentru studenți sunt:
Consolidarea/Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în sectorul digital; IC3 Digital Literacy GS5.
Pentru cadre didactice, avem următoarele programe de formare:
Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere; Dezvoltator de eLearning pe platforma Moodle.
Se vor selecta următoarele categorii de participanţi:
20 de studenţi de la programele de studiu cu curriculum axat pe IT: Calculatoare, Tehnologia Informației, Management în tehnologia informaţiei, Rețele și Software de Telecomunicații, Informatică - pentru cursul de formare Consolidarea/Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în sectorul digital. 20 de studenți de la programele de studiu ale Facultății de Științe Economice (grupul 1- pilot) – pentru cursul IC3 Digital Literacy GS5. 42 cadre didactice care vor participa la cursul Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere – curs autorizat ANC (42 ore de curs, din care 14 ore parte teoretică și 28 ore parte practică) - pentru cadrele didactice care au nevoie să își îmbunătățească competențele digitale. 50 cadre didactice care vor participa la cursul Dezvoltator de eLearning pe platforma Moodle.
Calendar de selecţie:
14.10.2024 - 18.10.2024 - anunţarea activităţii de selecţie; 21.10.2024 – 31.10.2024 – depunerea dosarelor de înscriere, se realizează la sediul Universității din Oradea, str. Universităţii din Oradea nr. 1 (detalii la adresa: https://www.uoradea.ro/Proiecte+Universitatea+din+Oradea). 04.11.2024 – anunţarea listelor cu studenţii şi cadrele didactice selectate.
Criterii de selecţie beneficiari studenţi:
Consolidarea/Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în sectorul digital
Criteriul 1 – eligibilitate - Candidatul este student înmatriculat la Universitatea din Oradea la unul din programele de studii: Calculatoare, Tehnologia Informației, Management în tehnologia informaţiei, Rețele și Software de Telecomunicații, Informatică. Având în vedere că studenţii vizaţi sunt deja selectaţi în grupul ţintă al proiectului, în etapele anterioare de selecţie, pentru a beneficia de activităţile de formare pentru Consolidarea/Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în sectorul digital, aceştia trebuie să fie certificaţi în etapa anterioară de formare competenţe digitale avansate şi să aibă statutul de titular în grupul ţintă; Criteriul 2 – completarea dosarului de candidatură - cu Cererea de participare la activităţile de formare (îşi manifestă interesul şi disponibilitatea pentru a participa la toate activităţile/ etapele de formare prevăzute în cadrul cursului pentru Consolidarea/Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în sectorul digital); Criteriul 3 – media generală a anului universitar anterior – Adeverinţă de la secretariatul facultăţii cu media obţinută în anul anterior de studii.
Comisia de selecţie poate stabili criterii suplimentare, specifice fiecărui program de studiu.
IC3 Digital Literacy GS5:
Criteriul 1 – eligibilitate - Candidatul este student înmatriculat la Universitatea din Oradea la Facultatea de Științe Economice. Criteriul 2 – dosarul de candidatură - Candidatul a depus un dosar de candidatură complet, cu toate documentele de înscriere prevăzute de Metodologia de selecţie DigitalUO. Criteriul 3 – media generală a anului universitar anterior - Adeverinţă de la secretariatul facultăţii cu media obţinută în anul anterior de studii.
Comisia de selecţie poate stabili criterii suplimentare, specifice fiecărui program de studiu.
Criteriile de slecţie grup ţintă cadre didactice:
Criteriul 1 – eligibilitate - Candidatul este cadru didactic cu norma de bază la Universitatea din Oradea. Criteriul 2 – dosarul de candidatură - Candidatul a depus un dosar de candidatură complet, cu toate documentele de înscriere prevăzute Metodologia de selecţie DigitalUO. Criteriul 3 – primul venit, primul servit. Pentru cursul Dezvoltator de eLearning pe platforma Moodle, au prioritate titularii DPPD şi coordonatorii de disciplină ID/IFR.
Documentele necesare pentru înscriere:
Cerere de înscriere activități de formare; Copie CI, copie Certificat căsătorie (dacă este cazul); Adeverință din care să reiasă calitatea de student și media generală a anului universitar anterior sau listă nominală semnată de decanul facultății; Acord prelucrare date cu caracter personal; Angajament de disponibilitate pentru participare la activitățile proiectului; Declarație privind evitarea dublei finanțări.
Toate informaţiile referitoare la activităţile de formare organizate în cadrul DigitalUO, calendarul de selecţie, componenţa dosarului de înscriere (inclusiv formatul tip al documentelor de înscriere), experţii responsabili, locaţia şi programul de preluare a dosarelor, precum şi criteriile de selecţie pentru studenţi şi cadre didactice sunt prezentate în Metodologia de selecție a grupului țintă şi a beneficiarilor activităţilor de formare DigitalUO, metodologie publicată pe site-ul Universităţii din Oradea secţiunea Structuri interne – Proiecte Universitatea din Oradea: https://www.uoradea.ro/Proiecte+Universitatea+din+Oradea.
Aceste activităţi sunt desfăşurate în cadrul proiectului: „Implementarea de tehnologii digitale în Universitatea din Oradea (DigitalUO)”, Proiect cofinanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Granturi pentru digitalizarea universităţilor, Componenta 15 – Educaţie, Reforma 5 - Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educaţiei, Investiţia 16: Digitalizarea universităţilor şi pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului,
Cod proiect: 94138451; Contract nr. 14.068/16.09.2022.
Beneficiar: Universitatea din Oradea
Perioada de implementare: 19 Septembrie 2022 – 31 Decembrie 2025
Valoarea totală eligibilă a contractului de finanţare este de 30.275.536,76 lei, din care:
- Valoarea eligibilă nerambursabilă din PNRR: 30.275.536,76 lei (Valoarea totală: 25.441.627,53 lei, TVA: 4.833.909,23 lei).
Valoarea bugetată pentru echipamente digitale se ridică la suma de: 22.943.677,20 lei (75,78%).
Manager de proiect – prof. univ. dr. Dodescu Anca Otilia – Prorector
Persoana de contact: Adrian Nicula - Director general administrativ
Tel. 0770202022, e-mail: anicula at uoradea.ro
Universitatea din Oradea, Str. Universităţii nr. 1, https://www.uoradea.ro/Proiecte+DGA
Accesați aici ► Documentul oficial