„Pe parcursul celor două zile de dezbateri, în program, doctoranzii geografi și îndrumătorii lor au propus peste 40 de teme de mare actualitate pentru societate: clima și fenomenele climatice periculoase, utilizarea sistemelor informatice geografice și a teledetecției în cercetarea geografică, migrația femeilor române în Italia sub semnul sacrificiului și al îmbătrânirii, cercetări aeroionometrice în stațiunile turistice, potențialul bioclimatic al unor stațiuni balneoclimatice din România, determinări topo-climatice și microclimatice în diferite areale, protecția și valorificarea patrimoniului turistic”, spune decanul Facultății de Geografie, Turism și Sport, prof. univ. dr. Alexandru Ilieș.

Comitetul științific, prezidat de prof. univ. dr. Nicolae Josan, a fost format din conducători de doctorat și reprezentanți ai școlilor doctorale din universitățile partenere respectiv: Institutul de Geografie al Academiei Române din București, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea din Craiova, Universitatea din Varșovia, Universitatea din Belgrad, Universitatea Kore din Enna și Universitatea Mediteraneeană din Regiunea Calabria.

„Pregătirea doctoranzilor se face în prezent de către șapte conducători de doctorat și de șase conferențiari universitari, în comisii de îndrumare, care își desfășoară activitatea în cadrul Școlii Doctorale de Geografie, Știința Sportului și Kinetoterapie, întemeiată în anul universitar 2001/2002 de către prof. univ. dr. Nicolae Josan, prof. univ. dr. Gheorghe Măhăra și prof. univ. dr. Gheorghe Neanu”, a mai declarat prof. univ. dr. Alexandru Ilieș.

Comitetul de organizare a fost format din: asist. univ. dr. Tudor Caciora (Universitatea din Oradea), asist. univ. dr. Deac Anca (Universitatea din Oradea), lector univ. dr. Marius Stupariu (Universitatea din Oradea), dr. Dan Mircea Mihalea (A.B.A. Crișuri Oradea), dr. Mihaela Ungureanu (Agenția de Management al Destinației Bihor), masterand Maria Nicoleta Maxim (Universitatea din Oradea), studenții: Roxana Marușca, Daria Măduța, Paul Todoca (Universitatea din Oradea) și prof. univ. dr. Ovidiu Gaceu (Universitatea din Oradea).

 

Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea

 

Image  

Image  

Image