Tinerii au fost captivați, după cum ei înșiși recunosc, de activitățile în care au fost implicați, cum ar fi cursurile de îndrumare, vizite de studiu și ateliere de lucru. În cadrul cursurilor și atelierelor de lucru, accentul a fost pus pe partea aplicativă, elevii fiind implicați în activități academice variate, lucrând, atât individual, cât și în echipă. Cursurile de consiliere profesională și orientare în carieră i-au ajutat pe elevi să-și formeze o viziune mai clară despre studiul elementelor care definesc geografia și educația fizică, geografia populației și așezărilor umane, exercițiul fizic și efectele acestuia asupra organismului uman, dar îndeosebi de a înțelege importanța studiului academic.

Elevii au putut să exploreze viața de student și să se concentreze asupra dezvoltării unor cunoștințe și abilități academice și profesionale, fără stresul unui examen sau al cheltuielilor pentru transport, cazare și masă, acestea din urmă fiind asigurate de către Universitatea din Oradea.

Coordonatorul proiectului, lect. univ. dr. Anca Maria Sabău, împreună cu echipa de profesori și specialiști implicați au satisfacția unei reușite în ceea ce privește obiectivele atinse de Școala de Vară Varadinum, care au avut un inpact profund asupra elevilor participanți.

Rolul Școlii de Vară - Porți deschise spre viitor este acela de a-i determina pe liceeni să urmeze un traseu universitar și de a-i ajuta să-și aleagă, în cunoștință de cauză, o profesie.

 

Echipa de Comunicare

Image  

Image  

Image  

Image  

Image  

Image  Image  

Image