Universitatea din Oradea a donat cu această ocazie, Ambasadei României de la Budapesta, puieți de Stejar pedunculat (Quercus robur), material forestier de reproducere obținut din sursä de semințe/arborete, rezultat al unui Proiect de cercetare al domnului șef lucrări dr. ing. Cristian Ghiță Crainic de la Departamentul de Silvicultură al Facultății de Protecția Mediului împreună cu O.S.Săcuieni în O.S.Săcueni, U.P. I, u.a.127A.

La evenimentul de plantare a unui soi românesc, în marja marcării Zilei Pământului, Universitatea din Oradea a fost reprezentată de către doamnele prodecan conf. dr. ing Olimpia Mintaș și șef lucrări dr. ing. Daniela Marele.

Această participare le-a oferit reprezentanților Universității din Oradea prilejul de a dona Grădinii Botanice din Budapesta un simbol românesc care a fost dintotdeauna și pretutindeni sinonim cu forța, vigoarea și longevitatea și, în egală măsură, ocazia de a scrie numele Universității din Oradea pe placa însoțitoare a arbustului.

Profesorii de la Oradea aduc mulțumiri domnului Ambasador Gabriel Șopandă pentru că a identificat în Universitatea din Oradea un parter dedicat și pentru că le-a oferit oportunitatea stabilirii unei colaborări cu Ambasada României din Budapesta pe termen lung.

 

Birou Comunicare


Image Image Image Image Image Image