Un procent de 79.5% din persoanele care au urmat programul au răspuns la tratamentul psihologic, 72.6 % dintre acestea fiind clasificate ca remise, adică nu au îndeplinit criteriile de diagnostic după urmarea programului.
Persoanele care au beneficiat mai mult au fost cele care au urmat numărul stabilit de ședințe și au arătat aderență la tehnicile de tratament.
În acest studiu s-a mai arătat că adăugarea unei intervenții de imagerie adaptată funcționării persoanelor cu depresie îmbunătățește efectele intervenției cu privire la reducerea ruminațiilor și anhedoniei.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui proiect este faptul că programul manualizat este la fel de eficient ca alte tratamente psihologice extinse (de peste 20 de ședințe), dar la un număr mic de ședințe, indiferent dacă este aplicat de psihologi cu experiență sau de nivel de master. Acest avantaj duce la creșterea transportabilității programului pentru a ajuta cât mai multe persoane.
Proiectul a reprezentat un efort comun a unei echipe de specialiști în cercetare de la Departamentul de Psihologie din cadrul Universității din Oradea alcătuită din conferențiar universitar dr. Marius Drugaș, conferențiar universitar dr. Carmen Bora, lector universitar dr. Ioana Sîrbu și dr. Laura Voss din cadrul Universității din York, UK, a unei echipe de psihologi formați pentru a implementa intervenția (Cristina Avrigeanu, Giorgiana Todica, Ioana Sanislav, Ioana Sîrbu, Laetitia Panaitescu, Raluca Negru, Raluca Bot) și a unei echipe de masteranzi care au asigurat evaluarea participanților (Daiana Miclăuș, Feliciana Borz, Lavinia Hercuk, Lavinia Raț, Laviniu Pentea, Miruna Dumuța, Rafaela Petriuc și Thomas Agud).
În acest moment, programul este oferit studenților din cadrul Universității Oradea prin colaborarea dintre Departamentul de Psihologie din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Centrul de Consiliere și Servicii privind Cariera din cadrul UO sau prin psihologii formați în acest tip de intervenție.
Birou Comunicare