La discuție au participat cadre didactice și de cercetare, alături de studenți și masteranzi ai FSE. Cu acest prilej au fost prezentate, pe larg, acțiunile ce pot fi desfășurate în universități pentru o mai bună promovare a dezvoltării sustenabile și cunoașterea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Cei prezenți au luat în dezbatere propunerile pachetului de lucru cu titlul  Un model educațional orientat pe sustenabilitate și ODD-uri, al proiectului EU GREEN EUROPEAN ALLIANCE. Iar participanții au arătat deschidere și interes pentru acțiunile previzionate pentru următorii ani, în cadrul EU GREEN, afirmă organizatorii.

„Prezentarea rezultatelor preliminare ale cartografierii pilot a programelor de studiu cu privire la alinierea acestora cu ODD-urile, a demonstrat că interesul colegilor de la facultatea noastră nu este unul doar declarativ. Pregătirea cadrelor didactice, oferirea de resurse ce pot fi folosite în lucru cu studenții, precum și internaționalizarea pe care proiectul EU GREEN le presupune, reprezintă tocmai imboldul de care atât studenții cât și profesorii au declarat că au nevoie ca să facă mai mult în promovarea elementelor de sustenabilitate”, a declarat dr. Tomina Săveanu – cercetător în cadrul Centrului de Cercetare pentru Competitivitate și Dezvoltare Durabilă, al FSE.

Biroul Comunicare – Universitatea din Oradea

 

Image

Image