Una din temele abordate de participanți, reprezentanți a nouă universități, instituții din domeniul educației și ai mai multor organizații studențești, a fost „Implicarea în Alianțe de Universități Europene – un pas mai aproape de Spațiul European al Educației 2025”.

În acest context, Carmen Buran – șef serviciu Departamentul Relații Internaționale al Universității din Oradea, a vorbit despre prezența universității în Alianța Academică Europeană EU GREEN.

„A fost o discuție aplicată, în cadrul căreia le-am împărtășit celor prezenți din experiența noastră de până acum. Concret, după ce am făcut o prezentare generală a Alianței Academice Europene EU GREEN, cu accent pe țintele și provocările ei, am descris pe larg procedurile premergătoare constituirii alianței, activitățile din cadrul proiectului, modul în care ne coordonăm și ne corelăm acțiunile, structurile de lucru ale EU GREEN...”, spune Carmen Buran.

Reprezentanta Universității din Oradea la seminarul găzduit de UNST București afirmă că întâlnirea a fost „un bun prilej de diseminare a informațiilor esențiale legate de proiectul EU GREEN”. Mai mult, susține coordonatoarea Departamentului Relații Internaționale, alianțele academice europene „înseamnă, în primul rând, un prețios schimb de informați între universitățile de pe întregul continent”. Pentru Universitatea din Oradea, EU GREEN reprezintă „oportunitatea unor schimburi de experiență, acces la exemple de bune practici și o importantă creștere a vizibilității internaționale”, consideră Carmen Buran.

Despre alianțele academice europene din care fac parte universitățile lor, EU-CONEXUS Plus, respectiv EURECA-PRO, au vorbit, în același cadru, reprezentanții Universității Tehnice de Construcții din București și ai Universității din Petroșani.

Participanții la Seminarul Erasmus + din Capitală au convenit să susțină ambițioasa țintă care își propune atingerea unui nivel de mobilitate de 30 de procente, în rândul studenților și cadrelor didactice universitare din România.

Biroul Comunicare – Universitatea din Oradea