La manifestarea științifică, programată să aibă loc în zilele de 22 și 23 noiembrie 2023, vor participa prorectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, respectiv decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării (FIRSPSC), prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa. De asemenea, vor fi prezenți și ambasadoarea României în Italia, E.S. Gabriela Dancău, rectorul Universității de Stat din Republica Moldova, Igor Șarov, directoarea Institutului Limbii Române din București, Daiana Ciubș.

Printre evenimentele dedicate celor 90 de ani de existență a cursurilor dedicate limbii și literaturii române se numără: masa rotundă „Românii din Padova, mărturii și perspective”, lansarea numărului 35 al revistei „Romania Orientale”, prezentarea celei mai noi ediții, bilingve, a volumului „Ev mediu românesc” (Sorin Șipoș și D.O. Cepraga) și un spectacol de poezie românească, susținut de studenții laboratorului de teatru al Departamentul de Studii Lingvistice și Literare, al Universității din Padova.

De asemenea, profesorii Bruno Mazzoni (Padova) și Lorenzo Renzi (Pisa) vor vorbi despre volumul Anei Blandiana, „Variațiuni pe o temă dată”.

La rândul său, decanul FIRISPSC, prof. univ. dr. habil Gabriel Moisa, va susține prelegerea cu titlul „Istorie și propagandă în anii `80 ai secolului trecut”.

 

Biroul Comunicare - UO

Image