Ședința, prezidată de președintele Senatului universității, conf. univ. dr. Aurel Căuș și de conf. univ. dr. Claudia Timofte, cadru didactic al Facultății de Drept, președinta Biroului Electoral Universitar (BEU), este practic momentul de start al procesului electoral care se va încheia anul viitor, odată cu alegerea rectorului Universității din Oradea.

Până atunci, cadrele didactice titulare sunt așteptate să ia parte la referendumul organizat pentru stabilirea modalității în care va fi ales rectorul. Prin consultarea, care va avea loc în data de 18 octombrie 2023, între orele 10-16, la Biblioteca Universității din Oradea, cadrele didactice trebuie să decidă dacă vor ca rectorul să fie ales prin concurs sau prin vot. Pentru ca rezultatul referendumului să fie declarat valid, la acesta trebuie să se prezinte jumătate plus unul dintre cei înscriși pe listele electorale. În context, conf. univ. dr. Claudia Timofte i-a invitat pe colegii ei, care nu se regăsesc pe listele electorale să se adreseze BEU, „în vederea actualizării acestora”. Listele electorale sunt afișate, începând din 5 octombrie 2023, pe site-ul instituției academice: uoradea.ro – buton Alegeri 2023-2024.

„Vrem să ne asigurăm că alegerile se vor desfășura corect și să nu existe motive de contestații sau nemulțumiri”, a subliniat conf. univ. dr. Aurel Căuș, președintele Senatului Universității din Oradea.

 

Biroul Comunicare - UO