În deschidere, vicepreşedintele Global & Europe Operations şi General Manager Oradea, Robert Schormans, s-a arătat onorat de acest parteneriat cu Universitatea din Oradea: „astfel putem ajuta studenţii şi le putem oferi condiţii foarte bune pentru dezvoltarea lor practică. Aş vrea să nu uitaţi, toţi studenţii prezenţi aici sunt inovatorii viitorului şi depindem de voi să ne faceţi vieţile mai bune. Vă asigur că acest suport este doar începutul”.
Directorul Departamentului de Resurse Umane al Celestica Oradea, Codruţa Bala, a menţionat că „totul a început de la o idee care s-a transformat în realitate. Avem un parteneriat cu UO de mulţi ani, care se dezvoltă pe măsură ce trec anii şi suntem convinşi că aceste dotări vor avea un impact pentru voi absolvenţii, pe care noi ni-i dorim de succes”.
Prof.univ.dr.ing. Cornelia Gordan, director al Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii, a subliniat că parteneriatul cu Celestica Oradea s-a dezvoltat pe mai multe planuri, unii studenţi şi-au efectuat acolo stagiul de practică iar alţii lucrarea de diplomă: „dacă ar fi să punctez toate activităţile desfăşurate cu Celestica de-a lungul anilor mi-ar lua mult timp şi n-aş vrea să uit vreuna. Pot să spun că toate au fost de succes şi îmi doresc pe viitor să deschidem şi alte căi de colaborare”.
Iniţiativa Celestica Oradea a fost salutată de Senatul universitar, prin participarea la eveniment a prof.univ.dr. Cristian Grava, Preşedinte al Comisiei de Cercetare: „mă aflu astăzi aici în calitate şi de reprezentant al Senatului dar şi ca membru didactic al facultăţii. Adresez mulţumirile noastre pentru această colaborare şi vă asigur de sprijinul Senatului în ce priveşte hotărârile care se iau. Celestica este firma cu care am avut cele mai productive colaborări care se reflectă în satisfacţia studenţilor noştri şi ne dorim să fie în beneficiul reciproc.”
Prodecanul facultăţii, prof.univ.dr. Daniel Trip, este bucuros că „de rezultatele acestei acţiuni vor beneficia în primul rând studenţii, care au acum un cadru optim pentru a studia”.
O realizare extrem de importantă, tot în beneficul studenţilor, se referă la desfăşurarea în cadrul Celestica Oradea de aproape patru ani a cursului „Tehnologia electronică”, fapt care în opinia titularului de disciplină, prof.univ.dr. Nicolae Drăghiciu, le dă motivare: „cu ajutorul acestor laboratoare studenţii văd încă din anul I care este finalitatea muncii lor, viitorii ingineri pot vedea acolo liniile de producţie şi îşi pot înţelege mai bine încă din primul an de studiu profesia”.
Spre finalul inaugurării, Carmen Toie, referent al Departamentului de Resurse Umane, a făcut o scurtă prezentare a companiei, urmată apoi de o demonstraţie despre tehnologia modernă în electronica aplicată oferită de doi ingineri ai Celestica Oradea.
Biroul de Comunicare